A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Новини Громади

Дата: від до Скинути

В Україні збільшили строк дії електронних рецептів

В Україні збільшили строк дії електронних рецептів

Строк дії електронних рецептів на рецептурні ліки, які пацієнт купує за власний кошт, збільшився на 60 днів. Відтепер в Україні е-рецепти будуть дійсними протягом 90 днів. Раніше цей строк складав 30 днів. Щоправда, це стосується е-рецептів не на всі ліки. Деталі - https://bit.ly/46ybD7y

11:03 18.10.2023

Захисні споруди цивільного захисту Мереф'янської громади

Захисні споруди цивільного захисту Мереф'янської громади

Захисні споруди цивільного захисту – інженерні споруди, призначені для захисту населення від впливу небезпечних факторів, що виникають внаслідок надзвичайних ситуацій, воєнних дій або терористичних актів. До захисних споруд цивільного захисту належать:

09:32 18.10.2023

Безпечні мийні засоби!

Безпечні мийні засоби!

Мийні засоби  міцно увійшли в життя людей. Тому при покупці того чи іншого засобу покупець має обрати якісний товар. Ми часто забуваємо, що фосфати та інші небезпечні речовини, які входять до складу звичайних мийних засобів можуть нести загрозу для нашого здоров’я та навколишнього середовища. Обираючи мийний засіб потрібно звернути увагу на його маркування, яке відповідатиме вимогам Технічного регламенту, затвердженого Постановою КМУ від 20.08.2008 року № 717 (із внесеними змінами).  У разі, коли масова частка фосфатів та інших сполук становить більш як 0,2 відсотка складу мийного засобу, інформація про наявність у складі мийного засобу даних інгредієнтів зазначається в маркуванні у такому діапазоні масової частки: менш як 5 відсотків, від 5 до 15 відсотків, від 15 до 30 відсотків, понад 30 відсотків. Обов’язковою умовою має бути наявність інструкції із застосуванням заходів безпеки згідно із законодавством. А також передбачає заходи застереження та спосіб безпечного використання. Не менш важливий пункт , це дата виготовлення, термін придатності, умови зберігання.

08:37 18.10.2023

Дитяче свято у медичному центрі «Airvita»

Дитяче свято у медичному центрі «Airvita»

У суботу, 14 жовтня, у медичному центрі «Airvita», який функціонує на території Мереф‘янської міської районної лікарні, відбулося свято для дітей та відвідувачів центру. Його провели працівники закладів культури громади.

16:14 17.10.2023

Долучайтесь до опитування з метою дослідження проблеми захисту прав людини

Долучайтесь до опитування з метою дослідження проблеми захисту прав людини

Науково-дослідний інститут вивчення проблем злочинності імені академіка В.В. Сташиса проводить анонімне опитування серед населення Харківської області, в тому числі внутрішньо переміщених осіб, з метою дослідження проблеми захисту прав людини.

14:52 17.10.2023

Проблема торгівлі людьми.  Кожен має право на захист!

Проблема торгівлі людьми. Кожен має право на захист!

Міжнародна спільнота визначає проблему торгівлі людьми як транснаціональну та глобальну. Ніщо не може виправдати факт існування торгівлі людьми в сучасному світі. Наголошуємо, що кожен має право на захист. Україна активно реалізує міжнародні стандарти у національному законодавстві. Важливо зрозуміти, що торгівля людьми є серйозним злочином, за скоєння якого передбачена кримінальна відповідальність у вигляді покарання від 3 до 15 років позбавлення волі. В Україні налагоджено систему підтримки та надання допомоги особам, які постраждали від торгівлі людьми, включаючи можливість отримання статусу особи, яка постраждала від торгівлі людьми, який передбачає надання різного виду допомоги з метою повернення особи до нормального життя. Згідно зі статистичними даними Нацсоцслужби протягом 2023 року такий статус установлено 86 громадянам (33 жінкам, 38 чоловікам, 7 хлопцям та 8 дівчатам). Якщо ви потрапили в небезпеку не бійтеся звертатись за такими номерами:  

14:29 17.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень