A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Новини Громади

Дата: від до Скинути

У Дергачах завершують відновлення перших будинків, постраждалих від ворожих обстрілів

У Дергачах завершують відновлення перших будинків, постраждалих від ворожих обстрілів

Відбудова об'єктів проходить за кошти фонду ліквідації наслідків збройної агресії та місцевого бюджету. Загалом цього року в місті Дергачі відновлюють 17 багатоквартирних будинків.

08:06 20.10.2023

Щоденні роботи з благоустрою

Щоденні роботи з благоустрою

Працівники відділу благоустрою та районних комітетів органів самоорганізації населення (РК ОСН) щоденно продовжують наводити лад по всій території громади.

10:45 19.10.2023

Як ветеранам отримати безоплатні ліки

Як ветеранам отримати безоплатні ліки

Як ветеранам отримати безоплатні ліки — роз’яснення Мінветеранів Нині чимало українських воїнів проходять лікування та реабілітацію після поранень у шпиталях та реабілітаційних закладах. Тож важливо створити належні умови для якісної реінтеграції у суспільство захисників і захисниць. Зокрема, забезпечити отримання військовослужбовцями та ветеранами медичних послуг та лікарських засобів. Разом з Національною службою здоров’я України Мінветеранів роз’яснює ветеранам і ветеранкам, які є шляхи отримання ліків безоплатно. Зокрема, для лікування та профілактики хронічних захворювань захисники та захисниці можуть безоплатно або з невеликою доплатою отримати медикаменти за програмою «Доступні ліки». На сьогодні у програмі 515 препаратів при серцево-судинних захворюваннях (зокрема, для профілактики інсультів та інфарктів), діабету І та ІІ типу, нецукрового діабету, хронічного обструктивного захворювання легень, розладів психіки та поведінки, епілепсії, хвороби Паркінсона, а також знеболювальні для паліативних хворих та імуносупресанти. Як ветерану отримати лікарські засоби за програмою «Доступні ліки»? Для цього потрібен електронний рецепт від сімейного або особистого лікаря. Медикаменти можна забрати в аптеках, які мають договір із Національною службою здоров’я та позначені спеціальною наліпкою з логотипом НСЗУ. Важливо, що централізовані державні закупівлі передбачають закупівлю певних лікарських засобів за державні кошти. Зокрема, це препарати для лікування онкології, серцево-судинних і судинно-мозкових захворювань, туберкульозу, розладів психіки та поведінки й багато інших. Повний перелік ліків можна подивитися за посиланням https://medzakupivli.com/.../perelik-tovariv-do.../2023-rik Окрім того, пацієнтам на стаціонарному та амбулаторному лікуванні надаються препарати з Національного переліку основних лікарських засобів. Сюди входять ліки при серцевій недостатності, проти туберкульозу, гепатитів, Паркінсона, гормони та антигормони, інсуліни, протисудомні тощо. Медзаклади зобов’язані закуповувати ці ліки самостійно та покривати ними потреби пацієнтів на 100%. Перевірити наявність ліків можна на сайтах місцевих органів влади та на інформаційних стендах лікарень, де інформація має оновлюватися щотижня. Перевірити, чи входять ліки в Нацперелік, можна за допомогою сервісу «Ліки контроль» https://likicontrol.com.ua/ Крім того, існують місцеві програми, які забезпечують місцевих ветеранів та ветеранок безоплатними ліками. Їхня вартість відшкодовується з бюджетів об’єднаних територіальних громад. Найчастіше це препарати для важкохворих та пацієнтів із рідкісними захворюваннями. Щоб отримати медикаменти за цією програмою, варто звернутися до органів місцевого самоврядування. Важливо — якщо вас змушують купувати ліки, які мають бути в наявності в лікарні, негайно телефонуйте на гарячу лінію НСЗУ 16-77.  Інформагентство АрміяInform #Лікування #Ветеранам 

08:55 19.10.2023

Видача гуманітарної допомоги

Видача гуманітарної допомоги

20 жовтня, відбудеться видача гуманітарної допомоги жителям громади, а саме: івалідам І, ІІ та ІІІ групи, інвалідам з дитинства, дітям з інвалідністю.

16:45 18.10.2023

Український ветеранський фонд проводить опитування ветеранів російсько-української війни

Український ветеранський фонд проводить опитування ветеранів російсько-української війни

Дане опитування є абсолютно анонімним та проводиться з метою з’ясування думки безпосередніх ветеранів російсько-української війни. Інформація, отримана в результаті опитування, буде використана для подальшого аналізу та порівняння результатів досліджень.

14:02 18.10.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень