A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Новини Громади

Дата: від до Скинути

Допомога ЗСУ

Допомога ЗСУ

Вчора, 21 грудня,  на сесії міської ради – міський голова та депутатський корпус  передали силам оборони «Квадроцикл TGB BLADE 1000LTX EPS PREMIUM RFCETTTBEPY014814 в комплекті з причепом та ремкомплектом».

08:45 22.12.2023

Як не отруїтись чадним газом: основні правила безпеки

Як не отруїтись чадним газом: основні правила безпеки

З настанням зими поговоримо про небезпеку чадного газу, який утворюється під час горіння в умовах нестачі кисню. Небезпека криється в тому, що він не має кольору, запаху чи смаку, але може бути смертельним для людини.

08:32 22.12.2023

Щоденні роботи з благоустрою

Щоденні роботи з благоустрою

Працівники відділу благоустрою та районних комітетів органів самоорганізації населення (РК ОСН) щоденно продовжують піклуватися про чистоту та комфорт по всій території громади.

13:50 21.12.2023

Вживайте алкоголь відповідально, або як пережити новорічні свята

Вживайте алкоголь відповідально, або як пережити новорічні свята

Лишилося кілька днів до новорічних свят, які зазвичай супроводжує вживання алкоголю. Якщо вам складно відмовитися від спиртних напоїв у цей період, спробуйте хоча б мінімізувати їхній негативний вплив.

11:40 21.12.2023

До уваги! Відключення електропостачання 21 грудня

До уваги! Відключення електропостачання 21 грудня

Мереф’янське районне відділення АТ «Харківобленерго» повідомляє, що 21.12.2023р. з 09-00 до 16-00 у зв’язку із ремонтними роботами відбудеться відключення електроенергії по вулицям: Кримська, Квітуча, Мала, Конституції, Одеська, Садова, Степова, Патріотична, Вишетравської, Героїв Чорнобиля, Бульбенка Федора, Бутенка Олександра, Карпатська, Спортивна, Холодногірська, Слобожанська; по провулкам: Конституції, Кримський, Холодногірський; по в’їздам: Карпатський, Холодногірський.

10:31 21.12.2023

Діє програма безкоштовної професійно-технічної освіти для УБД та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Діє програма безкоштовної професійно-технічної освіти для УБД та осіб з інвалідністю внаслідок війни

Громадяни зі статусом учасників бойових дій або осіб з інвалідністю внаслідок війни можуть обрати професію чи програму з переліку ліцензованих професій та освітніх програм і безкоштовно навчатись чи підвищувати кваліфікацію в Центрах професійно-технічної освіти Державної служби зайнятості.

09:50 21.12.2023

Святкування без переїдання

Святкування без переїдання

Новорічні свята здебільшого супроводжуються приготуванням великої кількості страв, що не завжди корисні для здоров’я. І навіть якщо ви готуєте лише корисні страви, розмаїттям їжі стимулює нас до переїдання.

08:43 21.12.2023

Чергове засідання Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мереф’янської міської ради

Чергове засідання Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мереф’янської міської ради

20 грудня відбулось чергове засідання Місцевої комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Мереф’янської міської ради, на якому розглядались такі питання:

16:40 20.12.2023

Як обрати безпечні ялинкові прикраси?

Як обрати безпечні ялинкові прикраси?

Невдовзі — Новий рік, а отже, час прикрашати ялинку вдома. Центр громадського здоров’я зібрав поради, які допоможуть придбати якісні й безпечні ялинкові прикраси. Не обирайте іграшки лише за принципом "красиві/некрасиві". Насамперед звертайте увагу на їхню якість і безпечність. Саме тому не варто купувати їх на стихійних ринках чи у переходах. Придбайте їх у спеціалізованих мережах чи магазинах, де ви отримаєте гарантію якості та захист прав споживача. Під час придбання ялинкових прикрас перевіряйте, чи вказаний виробник, склад іграшки та документи, які б засвідчували її якість і безпеку. Пам’ятайте, що у ялинкових прикрасах низької якості можуть міститися токсичні речовини, наприклад, фенол або свинець. Звертайте увагу на фарбу на прикрасі та її запах. Фарба й блискітки не повинні обсипатися від легкого тертя, а запах — не бути різким. Під час придбання електричних прикрас та ілюмінації перевіряйте сертифікати, цілісність і склад конструкції. Такі вироби мають бути виготовлені з вогнетривкого матеріалу. Перевірте гірлянду, попросивши продавця увімкнути її. Від тепла не має з’являтися різкий запах, лампочки не повинні сильно нагріватися. Віддавайте перевагу прикрасам українських виробників з маркуванням держстандарту. Пам’ятайте, що найбезпечніший варіант — виготовити новорічний декор своїми руками, без пластику чи інших шкідливих матеріалів. Обирайте якісні ялинкові прикраси — вони тішитимуть ваше око не один рік! Джерело - Державна установа «Центр громадського здоров’я Міністерства охорони здоров’я України» 

15:58 20.12.2023

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень