A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Новини Громади

Дата: від до Скинути

Як уникнути холодову алергію?

Як уникнути холодову алергію?

Настали морози, а з ними повернулись потріскані губи, сухі руки та почервоніння відкритих ділянок тіла. У когось це звичайна реакція шкіри на мороз, але деякі симптоми можуть свідчити про холодову алергію, яка потребує лікування.

08:48 12.01.2024

Антисептична обробка рук

Антисептична обробка рук

Чистота рук - першочерговий захід для профілактики та зменшення ризику розповсюдження інфекційних хвороб, зокрема і коронавірусної інфекції СОВІД-19. Слід пам’ятати, що на руки можуть потрапити бактерії та віруси буквально з усього – з поручнів в автобусі, трамваї, тролейбусі, при рукостисканні, дверних ручок, кнопок омофону, ліфту, смартфонів, грошей тощо. Торкаючись руками, що містять інфекцію, до очей, носа або рота, можна перенести збудника інфекційної хвороби з шкіри рук на слизові оболонки організму. Лікарі рекомендують всім нам якомога частіше мити руки. Але, що робити, якщо такої можливості немає? Тут на допомогу приходять антисептики.

15:34 11.01.2024

Щоденні роботи з благоустрою

Щоденні роботи з благоустрою

Працівники відділу благоустрою та районних комітетів органів самоорганізації населення (РК ОСН) щоденно продовжують піклуватися про чистоту та комфорт по всій території громади.

11:40 11.01.2024

Соціальна допомога дітям з інвалідністю

Соціальна допомога дітям з інвалідністю

Діти з інвалідністю та люди, що мають інвалідність з дитинства, мають право на соціальну допомогу. Вона призначається на весь час інвалідності, встановленої органами медико-соціальної експертизи (МСЕК). Розмір державної соціальної допомоги залежить від прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність. Щоби отримати таку допомогу, потрібно звернутися до органу соціального захисту або Центру надання адміністративних послуг. Крім того, оформити допомогу можна онлайн. У кожному з цих випадків заяву розглядатимуть до 10 днів. Які документи потрібні?  

10:11 11.01.2024

До уваги! Відключення електропостачання

До уваги! Відключення електропостачання

Мереф’янське районне відділення АТ «Харківобленерго» повідомляє, що 11.01.2024р. з 09-00 до 17-00 у зв’язку із ремонтними роботами відбудеться часткове відключення електроенергії у селищі Селекційне; смт Утківка; села: Лелюки, Кринички.

14:51 10.01.2024

На Харківщині вперше відбувся тренінг для соцпрацівників, психологів та поліціянтів від «FHI 360»

На Харківщині вперше відбувся тренінг для соцпрацівників, психологів та поліціянтів від «FHI 360»

За співпраці Міністерства охорони здоров’я України та фінансової підтримки міжнародної організації «FHI 360» на Харківщині проходять навчання для фахівців з підтримки психічного здоров’я.

14:00 10.01.2024

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень