A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Впровадження механізму бюджету участі в Мереф’янській громаді

Дата: 18.02.2018 18:16
Кількість переглядів: 932

Впровадження механізму бюджету участі в Мереф’янській громаді


Протягом 2017 року програма «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE) разом із ГС «Харківський університетський консорціум реалізовували різноманітні заходи за програмою в трьох ОТГ Харківської області – Мереф’янській, Старосалтівській та Роганській. На першому етапі були створені правові, соціальні та організаційні підґрунтя для того, щоб громадянське суспільство цих громад стало ключовим учасником усіх процесів управління. Враховуючи результати співпраці протягом першого етапу необхідно закріпити отриманий успіх. За результатами роботи в якості одного із пріоритетних напрямків продовження співпраці було обрано впровадження реформи бюджетних відносин в ОТГ.
З метою впровадження механізму бюджету участі в громаді 15 лютого до Мереф’янської ОТГ завітали представники програми DOBRE: Андрій Нагорний, Богдан Келічавий, Ольга Шубіна та Ангела Бочі. 
Ольга презентувала звіт з оцінки управління фінансами в громаді, згідно якого за третій квартал 2017 року рівень власних доходів знизився з 173 на 198 місце, а рівень капітальних видатків навпаки виріс з 134 на 127 місце (порівняно з 366 ОТГ України). Вищезазначені дані були отримані шляхом аналізу використання важелів впливу на процес збирання доходів у розрізі структури доходів бюджету та рівня виконання плану по дохідній частині бюджету. 
Пізніше Ангела представила учасникам заходу подальший план дій, а саме – формування дорожньої карти до вдосконалення управління фінансами та бюджетного планування. 
Представники програми зазначили, що впровадження реформи бюджетних відносин в Україні, зокрема щодо фінансової децентралізації, дозволяють громадськості брати активну участь у прийнятті рішень щодо фінансових питань на місцях. Впровадження ідей мешканців за результатами бюджету участі сприятиме не тільки якісним змінам, а й досягненню взаєморозуміння і довіри між мешканцями громади та владою.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень