A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Зима що нас змінила…

Дата: 20.02.2018 17:02
Кількість переглядів: 752

Зима що нас змінила…

Минуло вже чотири  роки від тих подій, які назавжди змінили нашу країну і кожного українця. Роки  важких втрат, болю і випробувань, подій, які залишили в минулому мирне розмірене життя.

Лютий 2014 року закарбувався в історичній пам’яті нашого народу назавжди. Вся Україна і весь світ стали свідками відчайдушного пориву повстання. Такою була ціна свободи – кривава жертва мирних людей, принесена заради щастя майбутніх поколінь.

Їх назвали Небесною сотнею – українців які загинули у Києві на Майдані, вулицях Грушевського та Інститутській. Гинули за честь, за волю, за право бути народом – джерелом і мірилом влади у власній державі, за країну, в якій не страшно жити і народжувати дітей.

Задля увічнення такої великої відваги, сили духу і стійкості громадян, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, у комунальному закладі Мереф’янської міської ради «Мереф’янський міський будинок культури» відбувся культурно-мистецький захід «День героїв Небесної сотні». Творчі колективи будинку культури представили глядачам дійство, яке було переповнене різними емоціями: страхом, розпачем, жалем, смутком та надією на те, що смерть тих людей не даремна, що ми повинні пам’ятати і вшановувати самовідданість українських Героїв. Ліричні вірші поступово переходили у хореографічні постанови, ті, в свою чергу, у пісні. Затаївши подих, зала переживала всі ті події, що так вміло передавали актори зі сцени. Ніхто не вирішився відволіктись.  

Ще довго-довго з покоління в покоління будуть передавати батьки синам і дочкам, а ті своїм дітям спогади про тих, хто залишив життя у 2013-2014 роках. Ця подія сколихнула весь світ, не залишила байдужою жодної душі.

Тож ми закликаємо вас сьогодні згадати у молитвах усіх Героїв, які поклали свої голови за наше майбутнє. Хай пам’ять всіх невинно убитих згуртує нас і дасть силу та волю, мудрість і наснагу для зміцнення власної держави на власній землі.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень