A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Україна гідна свободи

Дата: 22.11.2017 16:00
Кількість переглядів: 1127

Україна гідна свободи

 

13 листопада 2014 р. Президент України Петро Порошенко започаткував День Гідності та Свободи, який відтепер українці відзначають щорічно – 21 листопада.

Україна – це територія гідності й свободи, такою її зробили події двох майданів – Майдан 2004 року, котрий був святом Свободи та Революція 2013 року – Революція гідності. Це були важливі та важкі випробування для країни, під час яких Український народ продемонстрував справжню гідність та прагнення до свободи і незалежності.

Ми повинні бути гідними подвигів героїв, які полягли за краще майбутнє Батьківщини та героїв, які сьогодні кожного дня захищають славу і волю нашої держави на Сході, здобуваючи краще життя своїм нащадкам.

Зараз наш народ повинен бути єдиним та згуртованим, проявити любов до рідної України, тому кожна свідома людина намагається допомогти країні, як може.

Не менш важливим є виховання підростаючого покоління на основні демократичних засад: свободи та незалежності.

У Мереф’янській міській об’єднаній територіальній громаді, 21листопада, в загальноосвітніх закладах, провели ряд виховних заходів не тільки для того, щоб ще раз вшанувати пам'ять всіх захисників України, а й для того, щоб розвивати у дітей почуття патріотизму та бажання бути гідними громадянами своєї країни.

Так, у Мереф’янському медичному ліцеї провели виховний захід серед учнів 8-х класів «Україна гідна свободи», під час якого розглянули поняття «гідності» та «свободи»¸ ще раз згадали доленосні події для України, такі як Революція Гідності та бойові дії на Сході. Крім того, завідуюча бібліотеки Полякова Тетяна розповіла про втілення вищезазначених подій у сучасній літературі та оглядового висвітлила ряд таких творів.

В Утківській загальноосвітній школі організували виставку в бібліотеці, де була представлена література з історії України. Також провели круглий стіл до Дня Гідності та Свободи і запалили свічку пам’яті.

У Мереф’янській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів №3 відзначили День Гідності та Свободи наступними заходами: урок-реквієм «Хто не буде пам’ятати минулого, той не матиме майбутнього» серед учнів 10-11 класів; учні 3-4 взяли участь у конкурсі малюнків на тему «Ми – діти України», а вихованці 5 та 6 класів створили колаж «Символи Гідності та Свободи України». Також було Проведено круглий стіл з метою обговорення документального фільму «Дім «Слово»».

Учні 7 класу Мереф’янського ліцею імені Героя Радянського Союзу В.П.Мірошниченка підготували годину спілкування «Пам’яті тих, хто тримає українське небо…». Цінним було те, що учні самі склали Дерево українського роду. Переконалися, що корінь цього дерева тісно тримається землі, якщо народ має свої звичаї, традиції, свою мову, історію, гідність, мужність, волю. Акцентували увагу на таких важливих словах, як гідність і свобода.

У Мереф’янській загальноосвітній школі №1 учні 5-11 класів переглянули тематичне відео, відвідали експозицію та прослухали повідомлення про події, що відбувалися на Майдані столиці чотири роки тому, в день, який увійшов в історію нашої держави як Революція гідності.

Дуже важливо прививати любов до батьківщини підростаючому поколінню та розуміння того, що в їх руках майбутнє нашої держави, яке неможливе без формування почуття гідності за своє громадянство, свободи та незалежності кожної людини.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень