A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Початок впровадження другої стадії програми DOBRE

Дата: 21.02.2018 16:00
Кількість переглядів: 484

Початок впровадження другої стадії програми DOBRE

Сьогодні до Мереф’янської громади завітали представники програми DOBRE та громадської організації «Пульс» – Юрій Орел, Марія Тищенко і Христина Гиренко разом із волонтером зі Швеції – Юстін.

Нагадаємо, що результатом плідної співпраці програми «Децентралізація приносить кращі результаті та ефективність» із громадами Харківської області у 2017 році є впровадження другої стадії проекту, який буде реалізовувати три компоненти у Мереф’янській, Старосалтівській та Роганській ОТГ – впровадження механізму бюджету участі; робота з громадськими організаціями; активізація молоді зазначених громад області.

Саме з метою впровадження третього компоненту програми – активізація молоді – експерти  DOBRE запросили до  комунального закладу «Мереф’янська міська центральна бібліотека» молодіжний актив Мереф’янської громади.

На початку заходу, вже за доброю традицією, відбулось знайомство учасників один з одним. Опісля експерти більш детально розповіли присутнім про етапи впровадження компоненти в громаді та презентували концепцію реалізації проекту «Голос громади в місцевому самоврядуванні» програми  DOBRE у 2018 році.

Вже потім слово перейняла волонтерка Юстін, яка розповіла присутнім про досвід власного волонтерства, напрямки її роботи із жінками переселенцями, бо саме вони, за її словами, перебувають у більш складних життєвих умовинах ніж чоловіки. Юстін зазначила, що волонтерство у Швеції відрізняється від волонтерства в Україні – вони звикли до більш прямих дій та неопосередкованої взаємодії з тими, хто потребує допомоги.  В Україні це відбувається по-іншому – завдяки тренінгам, майстер-класам, флешмобам та іншим видам діяльності.

По завершенню виступу активна аудиторія ставила різні питання до дівчини, на які волонтерка впевнено та цікаво відповідала.

Загалом зустріч з іноземкою, яка, до речі, розмовляла англійською і спілкувалась з аудиторією майже без перекладача, пройшла інтерактивно та весело. Сподіваємось на таку цікаву співпрацю і в подальшому, під час реалізації механізмів проекту у 2018 році.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень