A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Облаштування скверу імені Т.Г. Шевченка макетами об’єктів історичного спрямування для формування громадянської ідентичності жителів Мереф'янської громади

Дата: 13.02.2019 09:44
Кількість переглядів: 858

В одному з мікрорайонів міста Мерефи - «Артемівці» знаходиться сквер імені Тарас Григоровича Шевченка, який є своєрідним громадським простором мікрорайону. Поблизу скверу розташований Комунальний заклад «Мереф’янський ліцей імені Героя радянського Союзу В.П. Мірошниченка» Мереф’янської міської ради Харківської області, в якому навчаються 320 здобувачів освіти та Комунальний заклад «Мереф’янський дошкільний навчальний заклад (ясла-садок) №2» Мереф’янської міської ради Харківської області, в якому дошкільною освітою охоплено 70 вихованців. В центральній частині скверу розташовано пам’ятник Тараса Шевченка, поряд з яким кожного року проводиться велика кількість тематичних заходів, такі як Шевченківські дні з нагоди дня народження та дня смерті Кобзаря, відбувається покладання квітів видатному діячу державотворення. Окрім цього, в сквері до вподоби відпочивати людям похилого віку та матусям з дітлахами.

Проблемою є те, що простір в сквері імені Т.Г.Шевченка використовується не в повній мірі. Це зумовлено тим, що існуюча інфраструктура скверу є морально та фізично застарілою. Протягом багатьох років на заходах учні бачать лише один пам’ятник українському письменнику. Для того, щоб старшокласники, як суб’єкти громадянського суспільства, були цілеспрямованими, активними, самостійними й відповідальними, здатними до самопізнання, самовизначення, саморозвитку й самореалізації в економічній, політичній, соціальній і духовній сферах життя на засадах демократичних і гуманістичних цінностей, вкрай необхідно облаштувати сквер імені Тараса Шевченка макетами об’єктів історичного спрямування, а саме - макетом книги видатного діяча державотворення Т.Г. Шевченка — «Кобзар» та макетом Введенського храму.

Фото без опису

Мета і завдання проєкту

Мета проєкту: сприяти формуванню громадянського становлення учнівської молоді Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади, як результату взаємодії її внутрішнього потенціалу, який формується в сім’ї, навчальному закладі, з виховним впливом зовнішнього середовища місцевої громади; створити належні умови для культурного і духовного розвитку жителів мікрорайону «Артемівка» шляхом облаштування громадського простору - скверу імені Т.Г. Шевченка.

Завдання проєкту: облаштувати сквер імені Т.Г. Шевченка макетами об’єктів історичного спрямування - макетом книги видатного діяча державотворення Т.Г. Шевченка - «Кобзар» та макетом Введенського храму, для формування громадянської ідентичності жителів Мереф’янської громади.

Фото без опису

 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень