A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Тимчасова зайнятість – шлях до легалізації робочих місць

Дата: 31.01.2019 08:34
Кількість переглядів: 538

Державна служба зайнятості надає можливість тимчасового працевлаштування, як безробітним, так і особам зайнятим трудовою діяльністю. Так, однією з дієвих форм матеріальної підтримки безробітних, надання можливості закріплення на робочому місці є організація громадських та інших робіт тимчасового характеру.

Відповідно до пункту 8 статті 31 Закону України «Про зайнятість населення» для додаткового стимулювання мотивації до праці та матеріальної підтримки безробітних та інших категорій осіб роботодавцями організовуються строком до шести місяців роботи, що носять тимчасовий характер. Для організації таких видів робіт тимчасового характеру не можуть бути використані постійні робочі місця та вакансії.

Залучення безробітних до громадських робіт – найбільш доступний шлях тимчасового вирішення проблем зайнятості. Під час таких робіт безробітні, відчуваючи свою корисність, отримують стимул до більш активного пошуку роботи, а  також додаткові переваги, період участі в громадських роботах зараховується до страхового стажу, оскільки із заробітної плати осіб сплачується єдиний страховий внесок.

Для роботодавців організація громадських робіт – перспективний напрям вигідної співпраці зі службою зайнятості, адже вони мають можливість залучити необхідну додаткову робочу силу до виконання нагальних другорядних робіт та не відволікати основний персонал від виробничого процесу.

Фінансування організації робіт тимчасового характеру здійснюється за рахунок коштів роботодавців та місцевих бюджетів, якщо це потрібно громаді.

Категорії осіб, які залучаються до виконання робіт тимчасового характеру

  • зареєстровані безробітні, та особи, які перебувають на обліку в центрах зайнятості
  • працівники, які втратили частину заробітної плати внаслідок вимушеного скорочення до 50% передбаченої законодавством тривалості робочого часу у зв’язку із зупиненням (скороченням) виробництва продукції.

Згідно із частиною 6 статті 31 Закону № 5067 на осіб, які беруть участь у роботах тимчасового характеру, поширюються державні соціальні гарантії, передбачені законодавством про працю та зайнятість населення і загальнообов’язкове державне соціальне страхування.

Для отримання послуг для підбору робочої сили на тимчасові роботи, роботодавець надає  заяву щодо необхідності організації робіт  тимчасового характеру з зазначенням  дати початку робіт та кількісті осіб та професій.

Завдяки громадським роботам вдається розв’язати низку актуальних для життєдіяльності громади питань, а також, за відсутності постійних місць роботи, на деякий час надати безробітним можливість легально працювати на користь громади.

Шановні роботодавці, тимчасові роботи – це взаємовигідна співпраця з службою зайнятості.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень