A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

«А той третій празник – Святе Водохреща»

Дата: 19.01.2019 13:49
Кількість переглядів: 1032

Так співається у відомій колядці, яка сповіщає, що Хрещення Господнє – третє і завершальне велике свято різдвяно-новорічного циклу. Православні відзначають його 19 січня і вважають, що саме це свято засвідчує таїнство Святої Трійці. Це свято єднання і народження нових сподівань, адже очищаючись освяченою водою, ми немов заново народжуємося, позбавляючись негараздів.

Вже за доброю традицією 19 січня у Мереф’янській міській об’єднаній територіальній громаді, на березі річки Мжа, відбулось свято Водохреща.

Процес освячення води проводив настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці протоієрей Василь Попадинець. Він зачитав йорданську молитву та освятив ополонку тричі занурюючи хрест у воду, окропив людей – від малого до велика, святою водою і привітав всіх присутніх із Хрещенням Господнім. Після чого кожен присутній міг випробувати себе на міцність, загартувати свою силу, зануритись у крижану святу воду та оздоровитись.

Додамо, що ополонку у річці Мжа, оснащену килимами для безпечного спуску і вдалого занурення в воду було підготовлено заздалегідь відділом благоустрою Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради. Крім того, міська рада попіклувалася аби кожен присутній на святі міг відвідати цілющу лазню, зігрітися біля багаття, скуштувати смачного кулішу та випити гарячого духмяного чаю.

На свято завітав і Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, який побажав усім присутнім найголовнішого – міцного здоров’я!

Це свято вже стало традиційним для нашої громади і сподіваємося, що й надалі, у цей день мешканці громади будуть набиратись здоров’я та позитивних емоцій на весь рік.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень