A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Втома у дитини: причини та профілактика

Дата: 28.12.2018 08:32
Кількість переглядів: 6126

Від дітей часто чекають, що вони завжди будуть на піку активності та в піднесеному настрої. Але деякі малюки, навпаки, не відрізняються високою активністю або ж демонструють її зниження в шкільний період, після перенесеної хвороби та з інших причин.

Якщо ви помічаєте, що ваша дитина постійно відчуває себе втомленою, необхідно звернути на це увагу та з'ясувати причини. Зробіть це відразу ж, як помітите симптоми втоми, яка може свідчити про початок хвороби або неправильний розпорядок дня. У випадку, коли втому, крім дітей, відчувають також і батьки, потрібно шукати причину всередині сім'ї, в організації її дня, раціоні харчування тощо.

Найбільш поширеними причинами, що викликають у дитини фізичну й емоційну втому є:

- неправильний режим сну. Найкраще, що ви можете зробити для дитини в такому випадку, – відновити цикл її сну. Але встановити час, коли дитині потрібно лягати спати – це ще не вирішення проблеми. Секрет у тому, щоб дитина протягом дня багато рухалася, грала на відкритому повітрі, по можливості ходила босоніж. Так до вечора вона сильніше втомиться та швидше засне. Перебування на свіжому повітрі допомагає заснути набагато краще.

 - неправильне харчування. Постійна втома – сигнал до того, щоб негайно змінити раціон дитини. Їм потрібно вживати в їжу більше овочів і натуральних продуктів, продуктів богатих цинком і по можливості відмовитися від напівфабрикатів. Чим раніше ви привчите його до здорової їжі, тим краще.  

- м'язова напруга. Дитина сильніше втомлюється, коли йде до школи з важким рюкзаком, годинами сидить за комп'ютером, телевізором та гаджетами. Кожне з перерахованих занять викликає м'язову напругу, провокує втому.

- анемія. Вона розвивається тоді, коли еритроцити в організмі дитини не отримують достатньої кількості поживних речовин. У свою чергу, еритроцити не можуть насичувати організм киснем, і це призводить до втоми.  Анемію викликає дефіцит заліза та інших поживних речовин, таких як вітаміни С, В6, В12, фолієва кислота й мідь.

- інші серйозні захворювання. Хронічна втома у дитини іноді пов'язана з серйозними хворобами, такими як вроджені захворювання м'язів, онкологічні та інші захворювання. Але такі випадки зустрічаються досить рідко.

Звертаючи увагу на фактори, розглянуті вище, ви можете розпізнати справжні причини втоми дитини та зрозуміти, як з нею впоратися. У результаті ваша дитина стане активною й повною сил.

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень