A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Залучення громадськості до розвитку ОТГ

Дата: 27.12.2018 12:00
Кількість переглядів: 608

26 грудня представники Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради та інститутів громадського суспільства, які активно функціонують на території громади зібрались у Мереф’янській міській центральній бібліотеці для обговорення питань щодо залучення громадськості до розвитку ОТГ.

Під час круглого столу, тема якого «Сприяння участі громадськості у формуванні та реалізації регіональної політики Мереф’янської громади» учасники розглянули Стратегію розвитку Мереф’янської громади, а саме можливість участі громадськості в реалізації її двох стратегічних цілей: економічний розвиток та підвищення якості життя у громаді. В процесі реалізації усіх стратегічних завдань дуже важливим моментом є комунікація з громадськістю: як всебічне інформування, так і отримання зворотнього зв’язку. Тож секретар Мереф’янської міської ради Тетяна Дядченко наголосила на важливості долучення всіх бажаючих до написання Комунікаційної стратегії, яка наразі активно розроблюється Виконавчим комітетом Мереф’янсько міської ради.

Крім того, учасників заходу зацікавила реалізація молодіжного компоненту в громаді. Вероніка Пилипенко, відповідальна за цей напрям, розповіла присутнім про вже впроваджені заходи, а саме: затвердження Комплексної програми розвитку молодіжної політики в Мереф’янській міській громаді на 2019 рік та про розбудову учнівського самоврядування.

Також, присутні відзначили такий дієвий інструмент залучення громадськості, як проект «Бюджет участі», який було успішно впроваджено в Мереф’янській громаді у 2018 році.

На завершення, експерти анонсували Міжнародний проекту «Молоді підприємці для зростання громади» від Erasmus+, спрямований на розвиток неформальної освіти та обмін досвідом між молоддю 4 країн – Грузії, Вірменії, України та Молдови.

«Саме зараз, завдяки процесу децентралізації, громадські об’єднання розпочали активно виконувати свої функції, громадянське суспільство почало консолідуватись та люди почали брати на себе відповідальність. Такі заходи вельми необхідні для розвитку громади, адже громадськість має змогу обмінюватися досвідом, висловлювати свою думку з приводу того чи іншого питання та чути один одного» – зазначив Дмитро Микиша. Крім того, він подякував експертам програми DOBRE Віталію Филенко та Кристині Гиренко за плідну співпрацю з програмою «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» та за проведення даного заходу.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень