A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Робота над інтеграцією ромської національної меншини в українське суспільство продовжується

Дата: 14.12.2018 16:54
Кількість переглядів: 719

14 грудня відбулась чергова зустріч робочої групи із взаємодії представників ромської громади та спеціалістів Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, представників сімейної медицини, національної поліції та державної реєстрації цивільного стану у Харківській області. За традицією зустріч відбулася у міській бібліотеці.

Микола Бурлуцький, голова громадської духовно-просвітницької організації «Чачімо», підвів підсумки проведеної роботи за 2018 рік. Також робочою групою були визначені пріоритетні напрямки роботи на 2019 рік в Мереф’янській ОТГ: «Освіта в ромських громадах» та «Безпека ромських громад».

У зустрічі взяв участь Володимир Яковенко – координатор секретаріату Міжвідомчої робочої групи з реалізації «Ромської Стратегії з інтеграції в українське суспільство ромської національної меншини до 2020 року» при Кабінеті міністрів України, який наголосив на тому, що ромські діти можуть отримувати вищу освіту як в Україні так і закордоном, за підтримки ромських неурядових організацій та міжнародних фондів.

Також на зустрічі виступив Вадим Матюшенко, президент громадської організації «Харківське національно-культурне товариство «Ромен», який презентував «Соціальний атлас ромських громад Харківщини» розроблений ГО  «Харківське національно-культурне товариство «Ромен» та Харківським обласним центром соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді. Крім того він запропонував пам’ятку, з контактними даними установ до яких можна звернутись за допомогою, для розповсюдження серед ромської громади.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень