A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Профілактика грипу

Дата: 13.12.2018 08:38
Кількість переглядів: 439

Щорічно з приходом холодів люди починають хворіти на грип та гострі респіраторні інфекції. Вони негативно впливають на здоров’я великої кількості людей.

Грип – це гостре респіраторне вірусне захворювання, яке вражає людей, незалежно від віку та статі, і характеризується високою температурою тіла, загальною інтоксикацією, сильним кашлем, закладеністю носа, болями в животі, проносом, блювотою.

Вірус грипу дуже швидко може вражати серцево-судинну та нервову системи, дихальні шляхи, різко знижуючи захисні сили організму. Особливо небезпечний грип для людей похилого віку, дітей і вагітних жінок, а також для тих, хто має хронічні захворювання.

Джерелом інфекції є хвора людина. Від людини до людини вірус передається повітряно-крапельним шляхом: при  кашлі, чханні або розмові.

Дуже часто при грипі виникають такі ускладнення, як пневмонії, бронхіти, менінгіти.

У всіх хворих, у яких температура тіла не корегується жарознижуючими засобами, падає артеріальний тиск, сповільнюється пульс, або виникають серцебиття, наростає задишка, з’являються носові кровотечі, судоми, блювота, пронос, треба обов’язково госпіталізувати до лікарні.

Лікування грипу треба розпочати негайно, самолікування може призвести до тяжких, а часом і смертельних наслідків.

Вірус дуже швидко поширюється у місцях великого скупчення людей, тому варто в цей період уникати багатолюдних місць, частіше провітрювати приміщення, постійно мити руки з милом, уникати обіймів, поцілунків, рукостискань, прикривати ніс і рот при чиханні, кашлі, одноразовою серветкою, яку відразу слід викинути.

Тим, хто працює з людьми потрібно користуватись марлевою маскою, яка має бути чотирьохшаровою і  міняйте пов'язку через кожні 2 години.

Найдієвішим способом профілактики грипу є вакцинація. Не займайтесь самолікуванням! Вчасно звертайтесь до лікаря!

Лікар-епідеміолог Мереф’янського міського лабораторного відділення Харківської районної філії  ДУ «Харківський ОЛЦ МОЗ України» Пилипенко О.В.

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень