A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

«Дитинство проти насильства»

Дата: 01.12.2018 11:12
Кількість переглядів: 741

Вчора, 30 листопада, у рамках Всеукраїнської акції «16 днів проти насильства», у кц «Спутник» відбувся вечір-застереження «Дитинство проти насильства». Захід було організовано Мереф'янською дитячою музичною школою та міською центральною бібліотекою, за підтримки Мереф'янської міської ради з метою формування у дітей та молоді нетерпимого ставлення до насильницьких моделей поведінки, небайдужого ставлення до постраждалих осіб від насилля та усвідомлення домашнього насильства як порушення прав людини.

На вечір-застереження завітали поважні гості: Мереф'янський міський голова – Веніамін Сітов, заступник Мереф'янського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – Світлана Рудницька, начальник відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф'янської міської ради – Руслан Дейнека. Крім того, на заході були присутні школярі, їхні батьки, вчителі, та інші небайдужі мешканці.

Під час виступів юних акторів, кожен присутній у залі відчув, як діти страждають від домашнього насильства. Причому мова йде не лише про форми фізичного насилля, але й про психологічне. Насилля не завжди можна побачити, результати насилля у родині не бачать зовсім, адже вони приховані від інших під страхом або почуттям сорому. Тому в громаді і проводиться подібні заходи. Адже, подолання такого негативного явища як насильство в родині можливе лише за умови об'єднання зусиль державних органів та установ, громадських організацій і кожного громадянина. Кожен з нас має сказати «Ні!» насиллю у власній родині. Адже сім'я – це саме те місце, яке має бути світлим затишком, острівцем безпеки і комфорту у нашому досить бурхливому світі. Місцем, де тебе розуміють і поважають, де можна нікого не боятися і почуватися вільно кожному: і маленькій людині, і дорослому, і особі літнього віку.

Виступи на сцені супроводжувалися відеороликами на тему «Ми проти насильства», які підготували учні Мереф'янських загальноосвітніх закладів громади. Юні режисери показали, як вони бачать проблему насильства у будь-яких її проявах, які існують шляхи вирішення таких проблем і найголовніше – показали, який чудовий світ без насилля.

Варто відзначити й хореографічні постанови Зразкового хореографічного колективу «Dance World» (кер. М.Слюсар), які гармонійно доповнювали виступи дітей і підкреслювали суть цьогоденного заходу.

До того ж, на сцені кіноцентру, Веніамін Сітов та Руслан Дейнека нагородили переможців конкурсу дитячого малюнку «Мій світ без жорстокості та насильства», який було проведено серед здобувачів освіти загальноосвітніх закладів Мереф'янської громади. Переможцями стали: у віковій категорії «6-8 років» – Софія Коваленко, учениця 3 класу КЗ «Утківська ЗОШ І-ІІІ ст.»; у віковій категорії «9-12 років» – Анастасія Мікіша, учениця 5 клалсу КЗ «Мереф’янська ЗОШ І-ІІІ ст. №1»; у віковій категорії «13-16 років» – Аліна Жаботінська, учениця 9 класу КЗ «Мереф’янський ліцей ім. В.П. Мірошниченко». Переможцем в номінації «приз глядацьких симпатій» став учень 2 класу КЗ «Мереф’янський медичний ліцей» – Владислав Горобець.

Додамо, що зазначений захід було проведено напередодні Всесвітнього дня боротьби зі СНІДом. Зважаючи на те, що питання попередження розповсюдження ВІЛСНІДу є також часткою шістнадцятиденної кампанія, в цей день відбулась ще одна важлива акція – «ВІЛ-невидимий. Пройди тест – врятуй життя».

Тож, для зібравшихся у кіноцентрі «Спутник», представниками Благодійної організації «Харківський Благодійний фонд «Парус»», була проведена профілактична бесіда щодо формування свідомого ставлення до власного життя та здоров’язберігаючої поведінки серед підлітків.

Також усі бажаючі могли безкоштовно пройти експрес-тестування на ВІЛ в умовах мобільної амбулаторії, яка знаходилась цього дня біля кц «Спутник».

_________________________

Щорічно в Україні з 25 листопада по 10 грудня проводиться Всеукраїнська акція «16 днів проти насильства», яка з 1991 року підтримується міжнародною спільнотою. Шістнадцятиденний період кампанії охоплює такі важливі дати: 25 листопада – Міжнародний день боротьби з насильством щодо жінок; 1 грудня – Всесвітній день боротьби зі СНІДом; 2 грудня – Міжнародний день боротьби боротьби за скасування рабства; 3 грудня – Міжнародний день людей з обмеженими фізичними можливостями; 5 грудня – Міжнародний день волонтера; 9 грудня – Міжнародний день боротьби з корупцією; 10 грудня – Міжнародний день прав людини.

Дулучаючись до цієї акції, Служба у справах дітей та сім'ї Виконавчого комітету Мереф'янської міської ради розробила план заходів, аби привернути увагу громадськості до таких суспільно-важливих проблем, як: подолання насильства в сім'ї, насильства щодо жінок, подолання жорстокого поводження над дітьми, протидія торгівлі людьми, профілактика ВІЛСНІДу, тощо.

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень