A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Витрати на допомогу на поховання за кошти Фонду зросли на 23,5%

Дата: 29.11.2018 08:46
Кількість переглядів: 550

Витрати на допомогу на поховання за кошти Фонду зросли на 23,5%

Фактична сума витрат Фонду соціального страхування України на виплату допомоги на поховання за даними січня–вересня у порівнянні з тим же періодом минулого року збільшилась на 6,5 млн грн, або на 23,5%. Цей вид матеріального забезпечення упродовж 9 місяців 2018 року профінансовано по майже 8,4 тис. страхових випадках.

Допомога на поховання (крім поховання пенсіонерів, безробітних та осіб, які померли від нещасного випадку на виробництві) надається у розмірі, що встановлюється правлінням Фонду, але не менше розміру прожиткового мінімуму. З 01 березня 2017 року розмір допомоги на поховання складає 4 100 гривень.

Вона призначається сім'ї померлого або особі, яка здійснила поховання, на підставі свідоцтва про смерть, виданого центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері державної реєстрації актів громадянського стану, виконавчим органом сільської, селищної чи міської (крім міст обласного значення) ради та оригіналу витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про смерть для отримання допомоги на поховання або оригіналу довідки про смерть, виданої для отримання допомоги на поховання.

Крім того, Фондом соціального страхування України фінансується допомога на поховання члена сім'ї застрахованої особи. Призначення відбувається на підставі наведених вище документів, а також довідки з місця проживання про перебування померлого члена сім'ї на утриманні застрахованої особи.

Матеріальне забезпечення виплачується, якщо звернення за його призначенням надійшло не пізніше дванадцяти календарних місяців з дня смерті застрахованої особи або члена сім’ї, який перебував на її утриманні.

Прес-служба виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України (044) 206-14-39, 097-723-67-16


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень