A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Тренінг з питань гендерної рівності

Дата: 21.09.2018 11:10
Кількість переглядів: 751

17-18 вересня фахівець із соціальної роботи Служби у справах дітей та сім’ї Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради Ольга Дядченко відвідала тренінг «Врахування принципу рівних прав та можливостей жінок і чоловіків та антидискримінаційних підходів у системних реформах із залученням громадянського суспільства (на прикладі впровадження Національного плану дій 1325)», який було організовано громадською організацією «Інформаційно-консультативний жіночий центр».

Тренінг проводила правозахисниця, ґендерна активістка, тренерка з ґендерних питань, трансформації конфліктів, та багатьох інших, досвід роботи якої в Україні і закордоном складає більше 20 років, а також голова вищезазначеної організації – пані Олена Суслова.

Права людини, кібербезпека, питання гендерної рівності – на ці речі Україна почала звертати увагу лише в умовах відчутної загрози. 24 лютого 2016 року Україна стала однією з 74-х країн, які прийняли перший Національний план дій з виконання резолюції Ради Безпеки Організації Об'єднаних Націй 1325  «Жінки, мир, безпека» (далі – Резолюція) на період до 2020 року. План відображає бачення Уряду щодо реагування на конфлікт та його наслідки з урахуванням ґендерних аспектів.

Учасники тренінгу стисло оглянули основні аспекти Резолюції; ознайомилися з основними чотирма сферами її реалізації: попередження, захист, участь, відновлення. Крім того, на тренінгу було розглянуто ситуації, які потребують реагування за допомогою Національного плану дій.

Учасники заходу також розробляли ефективний місцевий план заходів з виконання Національного плану дій.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень