A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Спорт, як інструмент соціальної інтеграції та захисту дітей

Дата: 17.09.2018 14:25
Кількість переглядів: 622

14 вересня в приміщенні комунального закладу «Мереф’янська міська центральна бібліотека», в рамках Всеукраїнського соціального проекту «Відкриті уроки футболу», відбулася робоча зустріч «Співпраця між громадянським суспільством та громадським сектором задля миру, соціальної інтеграції та захисту дітей в Україні».

З представниками Мереф’янської громади ділилися своїм досвідом президент Громадської організації «Всеукраїнська Фундація "Захист Прав Дітей"» Євгенія Павлова та віце-президент – Олексій Лазаренко.

Захід розпочався з розповіді про їхню організацію яка здійснює моніторинг за дотриманням прав дитини в Україні, захист та створення передумов для покращення ситуації у сфері охорони дитинства.

Окремим компонентом діяльності є реалізація низки міжнародних і національних проектів спрямованих на навчання спеціалістів, які працюють з дітьми: суддів, прокурорів, адвокатів, працівників кримінально-виконавчої інспекції, кримінальної міліції у справах дітей, центрів соціальних служб та служб у справах дітей. Для реалізації даної мети, на зустріч було запрошено представників: профільних відділів Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, Харківського відділу поліції, навчальних закладів громади, тощо.

В ході зустрічі була наведена практика інших країн стосовно виховання та дотримання прав дітей. Крім того, для подальшої роботи з дітьми, присутнім були роздані матеріали, які містять інформацію щодо набуття неповнолітніми навичок безпечної поведінки, превенції правопорушень та привиття їм основ правомірної, законослухняної поведінки.

Представники громадської організації акцентували увагу на реалізації прав дитини через її залучення до спорту та необхідності впровадження освітнього підходу «спорт + школа + поліція» у шкільні заходи для дітей і їх батьків з метою захисту дітей, превенції дитячої злочинності і конфліктів.

 

_______________

Проект «Відкриті уроки футболу» («Open Fun Football Schools») – здійснюється в рамках підтримки Європейським Союзом громадянського суспільства, органів місцевої влади та прав людини в Україні. Основними виконавцями в реалізації проекту виступають Асоціація крос-культурних проектів (Данія), Федерація футболу України, Всеукраїнська Фундація «Захист прав дітей», StreetFootballWorld (Німеччина), в партнерстві з Міністерством освіти і науки України та Національною поліцією України.

Проект використовує футбол як інструмент для розробки і впровадження освітніх та інформаційних кампаній з метою врегулювання мирних питань, соціальної інтеграції та захисту дітей.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень