A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Свято українського помідора

Дата: 21.08.2018 14:17
Кількість переглядів: 985

Літо – сезон помідорів. За словами фахівців, хімічний склад томатів славиться наявністю в них великої кількості антиоксидантів, вітамінів, мінеральних компонентів і біологічно активних речовин. Всі вони в комплексі здатні надавати корисний оздоровчий вплив на найрізноманітніші системи органів – від травної до зорової. Саме цьому корисному овочеві  та органічних методів його вирощування було присвячене свято «День українського помідора», яке пройшло 14 серпня у Інституті овочівництва та баштанництва Національної академії аграрних наук України (далі – ІОБ НААН).

Радо вітали гостей свята працівники Інституту, запрошуючи до столу та пригощаючи ароматним чаєм з різнотрав’я.

У малій актовій залі Інституту зібралось чимало людей – селекціонери, виробники овочевої продукції, фермери-органіки, викладачі аграрних ВУЗів та представники преси. На початку заходу Могильна Олена Миколаївна, директор ІОБ НААН, звернулась до всіх із вітальним словом. Вона коротко розповіла про історію Інституту, його професійний склад та наявність різних овочевих сортів. Привітальне слово завершилось виступом вокального ансамблю «Водограй» (кер. А.Рождественська).

Наступним етапом заходу було ознайомлення з досягненнями та напрямками української селекції помідора на власні очі. Так, всіх гостей організовано транспортували на поле, де вони мали можливість дізнатись про органічні технології вирощування плодів, якими займається Інститут овочівництва та баштанництва. Куц Олександр Володимирович, доктор сільськогосподарських наук, поділився власним досвідом про органічне вирощування овочів, розповів про різні сорти томатів, які були представлені на полі, також відповів на всі поставлені запитання.

Згодом, гостей запросили до теплиць, де співробітники Інституту презентували результати своєї кропіткої роботи. Самовол Олексій Петрович та Крутько Роман Васильович представляли різні сорти томатів, а Пилипенко Любов Василівна – сорти перцю солодкого. Під час доповідей відбувався обмін досвідом і думками стосовно перспективних напрямів  селекції. Гості були вражені розмаїттям вирощеної продукції – дехто навіть запозичив певні сорти для власної колекції.

Завершилось свято дегустацією свіжих плодів помідора української селекції, найкращі з яких, на думку гостей, отримали почесні нагороди.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень