A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Обговорення питань позашкільної освіти

Дата: 14.08.2018 14:08
Кількість переглядів: 909

Нещодавно редактори інформаційного вісника «Мереф'янський вісник» поспілкувались із начальником відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф'янської міської ради Дейнекою Русланом Сергійовичем щодо нагального питання – реформи позашкільної освіти.

«Останнім часом навколо позашкілля точиться дуже багато різної інформації: директорат Міністерства освіти і науки України планує провести певне реформування шкільної освіти і вже анонсував деякі надзвичайно важливі питання у частині фінансування. Тобто, фінансування буде відбуватися шляхом ваучеризації – надання кожній дитині шкільного віку вичерпного ваучеру для використання у закладі позашкільної освіти. Це надзвичайно страшний виклик для Мереф’янської громади та для гуртків, які не користуються великою популярністю. Ця ваучеризація ставить під загрозу існування гуртків науково-натуралістичного, екологічного, історичного спрямування, адже вони не користуються великим попитом» – висловив занепокоєння Руслан Сергійович.

Керівництво відділу освіти, культури та спорту при Мереф'янській міській раді, будучи членом Міжнародної асоціації позашкільної освіти, вирішило написати звернення на ім’я міністра освіти Лілії Михайлівни Гриневич з метою з'ясування достовірності інформації. Результатом стало запрошення на особисту зустріч.

 «Міністр нас дуже тепло прийняла, вислухала всі занепокоєння і запевнила, що жодних кардинальних змін в Україні не передбачається. До цього треба підійти більш ґрунтовно. Вся інформація стосовно реформування позашкільної освіти буде спростована і перейде в площину вивчення питання, а не анонсування конкретних дій» – розповів очільник відділу освіти.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень