A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Мешканці Мереф’янської міської ОТГ знайомляться з питаннями нелегальної трудової міграції

Дата: 03.08.2018 14:53
Кількість переглядів: 864

Торгівля людьми розвивається стрімкими темпами та є однією зі сфер кримінального бізнесу. На сьогодні цей вид злочинної діяльності набрав масштабних розмірів.

У рамках проведення Всесвітнього дня протидії торгівлі людьми, що проходить у період з 23 липня по 6 серпня в приміщенні Мереф’янської міської центральної бібліотеки пройшов тренінг на тему «Безпечна міграція та працевлаштування за кордоном». Лектором виступив виконавчий директор Харківської обласної громадської організації «Твоє право» Олександр Полянський. До участі у тренінгу долучились фахівець з питань зайнятості інформаційно-консультативного центру Харківського районного центру зайнятості (далі – ХРЦЗ) м. Мерефа Надія Щербань та дві групи мешканців Мереф’янської міської ОТГ з числа зареєстрованих у ХРЦЗ безробітних.

Захід проводився для попередження торгівлі людьми, підвищення мотивації у працевлаштуванні та обізнаності безробітного населення щодо безпечної трудової міграції. О. Полянський презентував статистичні дані Міжнародної організації з міграції, розглянув економічний стан регіону, виявив причини та мотиви міграції дорослого населення.

Присутні дізнались можливості працевлаштування в Україні та на Харківщині зокрема. Детально розглянули алгоритми дій для бажаючих їхати за кордон на навчання, роботу, у подорож тощо. Учасників заходу проінформовано як уникнути незаконного використання людських ресурсів та попередити торгівлю людьми.

Учасники також взяли участь у анонімному анкетуванні, у вправі «Міфи та факти. Як зазначила Н. Щербань, участь у даному заході взяли 36 зареєстрованих безробітних.

Всі учасники заходу погодились з необхідністю активізувати проведення інформаційно-просвітницької роботи серед населення стосовно існуючих в суспільстві ризиків потрапляння в рабство та небезпеки від явища торгівлі людьми.

Будьте обережні! Торгівля людьми — це явище, яке може трапитися з кожним!

Фото без описуФото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень