A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

«Купальські дні на Сірковій землі»

Дата: 07.07.2018 13:15
Кількість переглядів: 1506

Івана Купала – одне з найулюбленіших старовинних свят народів Східної Європи, яке присвячене літньому сонцестоянню і піку розквіту природи. Ніч на Івана Купала наповнена обрядами, пов'язаними з водою, вогнем і травами.

Мереф’янська громада залишається вірна традиціям, тому 6 липня на березі р.Мжа було організовано щорічний фестиваль під відкритим небом «Купальські дні на Сірковій землі».

В цей день стало гарним звичаєм проводити фестиваль народної творчості «Пісня буде поміж нас». Кожен учасник отримав диплом від начальника відділу освіти, культури і спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради Руслана Дейнеки та художнього керівника фестивалю Ірини Сердюк.

Привітати мешканців і гостей громади з купальським святом завітали Мереф’янській міський голова Веніамін Сітов та депутат Харківської обласної ради Валерія Мураєва.

Під час святкування було декілька локацій, кожен міг обрати саме свою. Працювало містечко майстрів, FoodZone, можна було стати учасником караоке, а малеча могла весело провести час на атракціонах та дитячих майданчиках.

Організатори свята підготували чудову музичну програму за участю творчих колективів громади та сучасних українських артистів. Професійні номери волелюбних, пристрасних та запальних артистів циганського театру Володимира Карафєтова занурили усіх присутніх у неперевершений ромський колорит. Різноманітним репертуаром гри барабанів з елементами шоу розважав глядачів ще один гість свята – колектив LIVE DRUMS «Живі барабани».

Крім того усі бажаючі брали участь у «Конкурсі вінків», пошуку цвіті папороті, а найсміливіші – стрибали через вогнище.

Завершив захід – феєричне фаєр-шоу, святковий феєрверк та дискотека.

Тож традиції купальської ночі були дотримані, а свято було наповнене яскравими виступами гостей фестивалю та цікавими подіями.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без описуФото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень