A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Засідання секторальної платформи «Безпека в громадах»

Дата: 26.06.2018 10:19
Кількість переглядів: 646

25 червня на засіданні секторальної платформи "Безпека у громадах" Асоціації об’єднаних територіальних громад представники ОТГ Дніпропетровської, Донецької, Полтавської та Харківської областей у приміщенні Мереф'янської міської ради зібралися на практичний семінар «Інтегроване поводження з твердими побутовими відходами: чисте довкілля та джерело фінансових надходжень громад».

Розпочала вступну частину модератор секторальної платформи «Безпека у громаді» Асоціації ОТГ Ольга Настіна. «Оскільки деякі громади нещодавно створилися, їм необхідна допомога. Платформа безпеки об’єднує саме ініціативні громади, які вже успішні та мають досвід у цьому напрямку і можуть обмінятися кращими практиками екологічного поводження з твердими побутовими відходами (далі– ТПВ)».

Мереф’янську громаду представляв Веніамін Сітов – голова секторальної платформи «Безпека у громаді» Асоціації ОТГ.

Слушні поради з поводження з ТПВ та політику держави у цій сфері довів начальник Управління благоустрою територій та комунального обслуговування Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Максим Барінов.

Голова Пирятинської ОГТ Олексій Рябоконь поділився досвідом міжмуніципального співробітництва громади як шлях до європейської моделі поводження з відходами.

Які проблеми небезпеки існують для мешканців громад, як вирішити проблеми стихійних сміттєзвалищ, як забезпечити сортування, забезпечити збір та вивезення ТПВ, як планувати території для розміщення заводів по переробці ТПВ, як розробити програму поводження з ТПВ, яка б стала механізмом вирішення екологічних, санітарних, економічних та соціальних проблем у громадах – все це обговорювалося на семінарі. Досвід, який отримали учасники обов’язково буде прийнятий до уваги та вдосконалений об’єднаними територіальними громадами.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень