A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

22 червня – День Скорботи і пам’яті жертв війни

Дата: 23.06.2018 10:41
Кількість переглядів: 1564

Щороку 22 червня, у День Скорботи і пам’яті жертв війни, український народ вшановує світлу пам'ять мільйонів земляків, життя яких обірвала Друга світова війна.

З нагоди цієї трагічної дати у Мереф’янській міській об’єднаній територіальній громаді відбулись пам’ятні заходи, на яких були присутні начальник відділу освіти, культури і спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, депутат Харківської обласної ради Руслан Дейнека, депутат Харківської районної ради, голова Жіночої організації Раїса Угненко, голова Мереф’янської міської організації ветеранів України Павло Копаницький. Вступна частина розпочалася біля Меморіалу Батьківщина – Мати словами Руслана Дейнеки: «Сьогоднішній день – це день спільного поминання невинних жертв. Ми повинні пам’ятати нашу історію та наших героїв. Тільки пам’ять та спонукання до пам’яті молоді поведе нас вперед у майбутнє. Дуже добре, що молодь за допомогою сучасних інформаційних технологій нагадує зараз одне одному про цю страшну дату. Це означає, що вона зростає свідомою».

Ветерани та громадськість вшанували героїчний подвиг наших захисників хвилиною мовчання та покладанням квітів до мемолріалу.

Жіноча організація м. Мерефа та Мереф’янська міська організація ветеранів України запропонували проводити заходи, присвячені дням пам’яті, а відділом освіти культури і спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради розроблений план заходів для навчальних закладів громади, тому вшанування пам’яті продовжилося у сел. Утківка. Також вихованці Утківської загальноосвітньої школи підготували для ветеранів концерт.

З теплими привітаннями до ветеранів та всіх учасників звернувся Павло Копаницький: «Цей день назавжди закарбувався в пам’яті нашого народу. Низько вклоняюсь і висловлюю слова великої вдячності нашим ветеранам та усім, хто залучився до проведення цього заходу!»

Раїса Угненко підсумувала: «Кожен четвертий мешканець громади не повернувся з війни, з нами лише 14 учасників бойових дій і з кожним днем наших героїв може стати менше. Шановна громадо, наш священний обов’язок – навіки зберегти пам'ять про тих, хто став жертвою смертельних жорен страшної війни та відстояв перемогу для нашого життя».

Вічна пам'ять, честь і слава загиблим героям!

Фото без описуФото без описуФото без опису

Фото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень