A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Ознайомлення з проектом "Шерифи для нових громад"

Дата: 30.05.2018 11:41
Кількість переглядів: 1645

29 травня у залі засідань Мереф’янської міської ради відбулося засідання робочої групи щодо розробки концепції програми «Шерифи для нових громад» з метою впровадження її на території громади.

На нараді були присутні: Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, координатор проекту "Шерифи для нових громад" в Харківській області Юрій Чумак; директор Харківського районного центру зайнятості Олександр Хмель, помічник ректора Харківського національного університету внутрішніх справ Валерій Московець, начальник сектору превенції Харківського відділу поліції Національної поліції у Харківській області Карина Білошенко та заступник начальника цього сектору Дар’я Біда, голови об'єднань районних комітетів органів самоорганізації населення (РК ОСН) Мереф’янської міської ОТГ.

У вступній частині Ю. Чумак розповів, що у Херсонській, Полтавській та Харківській областях розпочався новий проект «Шерифи для нових громад», який реалізується Благодійною організацією «Фонд милосердя та здоров’я» спільно з Громадською організацією «Інформаційний ресурсний центр «Правовий простір». Мета – успішне самостійне вирішення проблем безпеки. Він зауважив, що у новостворених об’єднаних територіальних громадах є можливість самостійно визначати пріоритети розвитку, і при цьому приділяти більшу увагу забезпеченню громадської безпеки, поєднуючи зусилля поліції та цивільних.

Долучитись до цього проекту можуть члени громадських формувань з охорони громадського порядку, добровільні помічники дільничних офіцерів поліції, люди, які виконують громадські роботи з інформування щодо запобігання порушень громадського порядку від центрів зайнятості. Усі вони можуть стати «шерифами», головне мати авторитет серед місцевого населення.

О. Хмель наголосив: «Запровадити шерифів можливо через центри зайнятості за умови співфінансування з місцевих бюджетів».

Як зазначили К. Білошенко та Д. Біда, зі створенням громад проблема кадрового резерву не зникла. На весь Харківський район із 17 дільничних інспекторів, у штаті – 3. Дільничні не справляються, оскільки, вони не можуть бути одночасно скрізь, тому питання шерифів – досить актуальне. Та передусім, шериф повинен займатися профілактикою правопорушень. Без цього ніякі показники не зменшаться.

В. Сокуренко зазначив, що майбутнім шерифам потрібна фахова перепідготовка, оскільки в них відсутні повноваження та діяльність законодавчо не закріплена.

Завершив нараду В. Сітов зі словами: «Тільки спільними зусиллями місцевих активістів, небайдужих до питання забезпечення правопорядку людей (майбутніх шерифів), керівництва органів місцевого самоврядування, а також поліції, можна вирішити проблеми безпеки громади на своїх територіях. Впевненість в особистій безпеці дозволяє рухатись до змін».

Яка форма безпеки підходить для громади найбільше, чи готова громада брати на роботу шерифів або створювати муніципальну варту, як співпрацювати із Національною поліцією? Ці та інші питання, пов’язані з правопорядком, профілактикою правопорушень у громаді ще будуть обговорюватись, але найголовніше, що кроки вперед вже зроблені і позитивні наслідки обов’язково відбудуться.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень