A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

«Агенти змін» на шляху до Нової Української Школи!

Дата: 18.05.2018 18:23
Кількість переглядів: 1379

17 травня 2018 року, на базі комунального закладу «Мереф’янська загальноосвітня школа І–ІІІ ступенів № 6» Мереф’янської міської ради, відбувся семінар-тренінг на тему: «Ефективне управління освітою в об’єднаних територіальних громадах: досвід Харківської області».

Семінар-тренінг було організовано за підтримки Шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні» та «Центру розвитку місцевого самоврядування» у Харківській області для керівників місцевих органів управління у сфері освіти районних адміністрацій, міських рад, об’єднаних територіальних громад, керівників закладів загальної середньої освіти.

Урочисте відкриття заходу розпочалося із музичного привітання, яке підготували учні шостої школи.

До привітального слова були запрошені почесні гості та організатори заходу: Веніамін Сітов, Мереф’янський міський голова; Карпова Лариса, директор Департаменту науки і освіти Харківської обласної державної адміністрації; Дейнека Руслан, начальник відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради; Нестеренко Віктор, радник з децентралізації Харківського Центру розвитку місцевого самоврядування; Шлєєнкова Олена, радниця з розвитку спроможності в освіті, програма U-LEAD з Європою; Білик Інна, експерт шведсько-українського проекту «Підтримка децентралізації в Україні».

Учасники семінару-тренінгу мали змогу обрати для себе найбільш цікаву та актуальну тему, яка розглядалася на секторах.

Досвідом створення органу управління освітою в Мереф’янській міській об’єднаній територіальній громаді поділився Руслан Дейнека.

Питання організації методичної служби в ОТГ розглядалася на секторі «Навчально-методичний центр: нова громада – новий формат надання інформаційно-методичних послуг педагогам», який очолила Ірина Шихова, директор комунального закладу «Навчально-методичний центр» Мереф’янської міської ради.

Віра Грєхова, директор Валківського ліцею імені О. Масельського Валківської районної ради Харківської області та Ірина Глазунова, начальник відділу освіти, молоді та спорту Старосалтівської селищної ради поділилися досвідом роботи щодо оптимізацію мережі закладів загальної середньої світи та створення опорного закладу, як кроку до надання якісних освітніх послуг в громаді.

При підведенні підсумків учасники семінару-тренінгу відзначили актуальність розглянутих проблем, їхню практичну значущість. Інна Білик та Олена Шлєєнкова акцентували увагу на тому, що забезпечення якісних освітніх послуг є одним з найбільш важливих і соціально-чутливих завдань об'єднаних громад. Водночас це також є найбільшим викликом для новостворених громад. Партнери заходу зазначили, що в Мереф’янській ОТГ напрацьований значний досвід ефективного управління системою забезпечення освітніми послугами мешканців громади.

Учасників заходу було названо «агентами змін», адже саме з них починається Нова Українська Школа!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень