A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Призери Міжнародного конкурсу мистецтв  

Дата: 14.05.2018 16:27
Кількість переглядів: 1005

У період з 2 по 7 травня,  в самому серці Карпат, в рамках святкування року Гуцульщини на Закарпатті, пройшов III Міжнародний конкурс-фестиваль мистецтв «Гуцульська родина – 2018». Місцем проведення стала центральна площа смт.  Ясіня Рахівського району Закарпатської області. Конкурс-фестиваль (далі – фестиваль) відбувається, з метою підтримки, розвитку, збереження та відродження народних промислів в широких колах дитячої, юнацької та молодіжної творчості.

Цей культурний захід розрахований для аматорів та професіоналів від 5 років. Для всіх номінацій представлені декілька вікових категорій: молодша – до 9 років, середня – 10-13 років, юнацька – 14-17 років, молодіжна – 18-25 років, старша – від 25 років та змішана.

В журі були присутні народні, заслужені артисти та люди мистецтва. Участь  у фестивалі брали хореографічні, вокальні, інструментальні, театральні колективи, солісти, а також майстри декоративно-прикладного мистецтва та живопису з усіх областей України. 

Урочиста церемонія відкриття «Гуцульської родини – 2018» відбулася 3 травня, а  конкурсним став наступний день. Мереф’янську міську об’єднану територіальну громаду представив зразковий хореографічний колектив «Dance World» (кер. М.Слюсар). За підсумками конкурсу до заключного Гала-концерту були відібрані три номери колективу із чотирьох.

Окрім участі у фестивалі, мереф’яни відвідали Ясінський краєзнавчий музей,  найбільший водоспад України «Труфанець», пам’ятки архітектури світової спадщини ЮНЕСКО «Струківська церква» та побували на гуцульській вечері, де їх частували бограчем.

По завершенню фестивалю, «Dance World» здобув Диплом Лауреата Першої Премії у номінації: «народна стилізація» (змішана вікова категорія), Диплом Лауреата Другої Премії у номінації: «народна стилізація» (юнацька вікова категорія), Слюсар Марині Олександрівні оголошена подяка, як керівнику, за високий професіоналізм, сумлінну працю та вагомий внесок у розвиток гуцульської культури і мистецтва.

Вітаємо призерів та бажаємо подальшого розвитку і творчого натхнення!

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень