A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Величне Свято Перемоги

Дата: 11.05.2018 17:23
Кількість переглядів: 866

Свято Перемоги – особливе свято – величне, вистраждане. Подвиг героїв-переможців у цій жахливій війні не підвладний часу, як й наша щира та безмежна вдячність їм – людям, які виявили нездоланну мужність та незламність духу в боях за рідну землю та свободу країн Європи.

Слід зазначити, що під час Другої світової війни в Україні загинуло, за різними оцінками, від 8 до 10 мільйонів людей, з них цивільного населення близько 5 млн. Разом з тим, 2,2 мільйона було вивезено на примусові роботи до нацистської Німеччини, 10 мільйонів втратило притулок. На цілковиті руїни було перетворено понад 700 міст та селищ міського типу, майже 30 тисяч сіл.

9 травня у Мереф’янській громаді пройшли громадсько-мистецькі заходи до Дня Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Для урочистого мітингу мереф’яни зібрались біля братської могили у селищі Селекційне. Програму пам’яті підготували працівники Мереф’янського міського будинку культури: вокальний ансамбль «Водограй» співав пісні воєнної тематики, а вихованці зразкового театру «Джерельце» декламували вірші.

Загалом, у Мереф’янській громаді залишилось всього 16 учасників бойових дій, і дуже радо було бачити двох із них на мітингу в такий важливий весняний день, а саме: Дудника Семена Афанасійовича та Гаврилова Миколая Юхимовича. На превеликий жаль, колись не залишиться жодного ветерана, але пам’ять, яку ми передаємо із покоління в покоління повинна жити, повинна бути.

З теплими привітаннями до ветеранів та всіх учасників свята звернулися: Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, начальник відділу освіти, культури і спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, депутат Харківської обласної ради Руслан Дейнека, депутат Харківської районної ради, голова Жіночої організації м.Мерефа Раїса Угненко, голова Мереф’янської міської організації ветеранів України Павло Копаницький та полковник Повітрянодесантних військ України, воїн-інтернаціоналіст Юрій Немашкало. «Шановна громадо, сьогодні від усього серця хочу привітати всіх вас із великим святом – Днем Перемоги! Низько вклоняюсь тим ветеранам, що присутні у нас на святі і висловлюю їм слова великої вдячності! Великою ціною, ціною багатьох життів була досягнута велика перемога над фашизмом. Цей день назавжди закарбувався в пам’яті нашого народу. Зі святом Вас, шановні співвітчизники!» –звернувся до всіх присутніх Веніамін Сітов.

Опісля урочистого мітингу всіх учасників заходу чекала смачна польова каша.

 Завершилося свято яскравим концертом за участю творчих мешканців громади – зразкового хореографічного колективу «Baby Boom», народного ансамблю танцю «Smile» (кер. І.Сердюк), вихованців зразкового театру «Джерельце» (кер. В.Іванова) та вокального ансамблю «Водограй» (кер. А.Рождественська).  

Висловлюємо щирі слова подяки організаторам урочистостей та вітаємо вас, шановні мешканці Мереф’янської громади, зі Величним Днем Перемоги!


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень