A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

10 років на крилах пісні

Дата: 07.05.2018 09:16
Кількість переглядів: 726

10 років на крилах пісні

27 квітня у Мереф’янському міському будинку культури гучно та весело святкували 10-річний ювілей вокального ансамблю «Водограй». Розділити святковий настрій разом із учасницями колективу завітали не лише глядачі, а й колишні керівники та учасники ансамблю.

З самого початку святкового концерту, чарівні ведучі, Людмила Рудь та Олена Бабаєва, вміло налаштували публіку на позитив та приємні враження.

Програма була насичена на талановиті виступи ансамблю «Водограй» та невеличкі розповіді про кожну учасницю та керівника колективу. 

Вже 10 років ансамбль складається із надзвичайно талановитих жінок: Ніни Котової, Нелі Чефонової, Ірини Волошиної, Світлани Удовиченко, Тетяни Мірошниченко, Валентини Черкасової, Людмили Лейби та Ольги Сайко. Про кожну з них можна розповісти дуже багато, але всіх їх об'єднує велика, міцна дружба та щира любов до пісні.

За весь час свого існування, вокальний ансамбль «Водограй» мав три керівника, кожен з яких вніс великий внесок у його розвиток. Засновником «Водограю» був художній керівник будинку культури «Овочівник» Олександр Чефонов. Під його керівництвом ансамбль ріс і розвивався, брав участь в різноманітних міських, районних заходах і конкурсах, де неодноразово ставав переможцем.           

Наступним керівником ансамблю став депутат Харківської обласної ради, начальник відділу освіти, культури і спорту Виконавчого комітету Мереф'янської міської ради – Руслан Дейнека. Він не тільки вчив виконавиць співати без музичного супроводу, а й був автором цікавих театралізованих виступів. Під його егідою розширилася й територія концертної діяльності колективу, оновився репертуар. Ансамбль стає неодноразовим переможцем різних конкурсів та учасником пісенних фестивалів.

На зміну Руслану Дейнеці в 2011 році прийшла випускниця Харківської державної академії культури за спеціальністю «Музичне мистецтво» – Анастасія Рождественська, завдяки якій колектив відчув новий подих молодості та запалу. Під її керівництвом «Водограй» бере активну участь у Міжнародних, Всеукраїнських, обласних і районних конкурсах та фестивалях.

Під час ювілейного концерту ведучі згадали і тих, чиє життя також було тісно пов’язане з вокальним ансамблем – це Катерина Попова, яка довгі роки була учасницею «Водограю»; Ірина Чефонова, яка з дитячих років була учасницею художньої самодіяльності будинку культури; Михайло Волошин – незмінний фотограф і відеооператор ансамблю «Водограй»; Володимир Волошин – оранжувальник. Вони також вкладали багато сил та душевного тепла в розвиток колективу, тож завдячуємо їм за таку сумлінну працю і віру в те, що їх справа дійсно варта поваги.

Розділити незабутні емоції ювілею «Водограю» завітали як односельчани, родичі та друзі учасниць колективу, шанувальники їхньої творчості, так і почесні гості. Зі словами привітання звертались: Руслан Дейнека; директор комунального закладу Мереф’янської міської ради «Мереф’янський міський будинок культури» Ірина Сердюк; депутат Харківської районної ради, голова Жіночої ради міста Мерефи Раїса Угненко; директор Інститута овочівництва і баштанництва Української академії аграрних наук (ІОБ УААН) Олена Могильна, голова профспілкового комітету ІОБ УААН Зінаїда Сіренька. Гості висловлювали щирі слова привітань улюбленому ансамблю та вручали подарунки і грошове заохочення для придбання нового сценічного одягу для колектива.

Із ювілейною датою вокальний ансамбль приїхали привітати колективи зі Зміївського та Нововодолазького районів – «Берегиня» та «Чисте джерело» (кер. О.Тарасовський), Утківського сільського клубу – дитячий  вокальний ансамбль  «Веселка» (кер. Л.Жамірова) та Яковлівського сільського клубу – вокальний колектив «Світанок» (кер. Ю.Пивовар).

Своїми дзвінкими та запальними піснями вони висловили любов та повагу до творчості «Водограю».

Ще раз вітаємо вокальний ансамбль «Водограй» із ювілеєм, адже 10 років для творчого колективу – це вельми багато. Тож від щирого серця бажаємо вам щастя, нових творчих відкриттів, ідей, і натхнення. А у вашому житті, шановні мешканці Мереф’янської громади, нехай буде більше щасливих хвилин, таких, коли співати хочеться разом з «Водограєм»!

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень