A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

5 проектів Мереф’янської громади обрано переможцями обласного конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє»

Дата: 05.05.2018 12:37
Кількість переглядів: 1113

5 проектів Мереф’янської громади обрано переможцями обласного конкурсу міні-проектів «Разом в майбутнє»

3 травня голова Харківської обласної ради Сергій Чернов провів засідання конкурсного комітету обласного конкурсу міні-проектів розвитку територіальних громад «Разом в майбутнє», до складу якого входять перший заступник голови облради Віктор Коваленко, голова постійної комісії з питань бюджету Людмила Немикіна, представники усіх фракцій обласної ради, фахівці виконавчого апарату. Члени Комітету підбили підсумки та визначили переможців цьогорічного конкурсу.

Цього року усіма районами та містами обласного значення на конкурс було подано 916 міні-проектів. Найбільш активними виявились громади Харківського району, Балаклійського, Барвінківського районів та міста Лозова.

Визначення переможців проводилось у декілька етапів, особлива увага приділялась показнику впливу результатів міні-проекту на громаду, сталому підходу до вирішення проблем громад, а також його життєздатності в майбуттньому.

Від Мереф’янської громади перемогли 5 проектів.

«Безпечними сходами – разом в майбутнє», переможці районний комітет органів самоорганізації населення (РК ОСН) «Захід», голова Кравцова Н.В. Метою проекту є підвищення рівня добробуту жителів нагірної частини міста, шляхом обладнання сходів по вулиці Холодногірській, які дозволять комфортно та безпечно пересуватися усім, а особливо дітям та людям похилого віку .

«Золото нації – спортивні діти. Облаштування скейт-парку на території Комунального закладу «Мереф’янська ЗОШ I-III ступенів №6» Мереф’янської міської ради Харківської області», переможець РК ОСН «Мерефа-Центр 1», голова Переверзєва Т.Ю.

Міні-проект передбачає довгострокову дію. Скейт-парк буде побудовано на території Комунального закладу Мереф’янської міської ради «Мереф’янська ЗОШ I-III ступенів №6». Скейт-парк стане черговим кроком у напрямку популяризації здорового способу життя серед молоді та важливим внеском у розвиток спортивної інфраструктури Мереф’янської громади.

«Комфортні осередки дозвілля – запорука гармонійного розвитку особистості», переможці батьківська рада Комунального закладу "Мереф’янського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) №3", керівник міні-проекту Половнікова С.Г. Метою проекту є надання змоги кожному вихованцю безпечно гратися, займатися фізичною культурою, отримувати задоволення від естетичного вигляду ігрового та спортивного обладнання, від занять та прогулянок. Завдання міні-проекту: облаштувати дитячі та спортивний майданчики на території Мереф’янського дошкільного навчального закладу (ясла-садок) № 3.

«Створення культурно-розважального осередку «Світлиця» в с. Кринички Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади», переможець Громадська організація «Мереф’янська міська федерація таеквон-до (І.Т.Ф.)»,керівник Каминіна М.Л.

У селі Кринички Мереф'янської міської ОТГ вже понад двадцять років відсутній культурно-розважальний заклад, в якому мешканці села та прилеглих поселень могли б провести дозвілля, поділитися досвідом, підвищити рівень культурного та фізичного розвитку населення та ін.. Тому виникла нагальна потреба в створенні культурно-розважального осередку. На даному етапі, в наявності є вільне приміщення, але воно потребує капітального ремонту та підведення комунікацій.

Метою проекту є:

- підвищити культурний та фізичний розвиток населення;

- підняти загальний рівень громадської ініціативи;

- створити можливість об’єднання населення «за інтересами»;

- збереження цілісності будівлі та подальший розвиток культурних установ;

- привернення уваги громадськості до проблем молоді та всіх жителів громади, їх спортивно-оздоровчої та творчої активності;

- розвиток національно-патріотичного виховання населення, підвищення рівня обізнаності громадян.

Завдання проекту: виконати роботи з ремонту приміщення, в якому заплановано створити культурно-розважальний осередок «Світлиця» в
с. Кринички Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади.

«Через терни до зірок» (Галерея «Всесвіт і Сонячна система» у приміщенні початкової школи Комунального закладу «Мереф’янський медичний ліцей» Мереф’янської міської ради Харківської області), переможці батьківський комітет Комунального закладу «Мереф?янський медичний ліцей» Мереф?янської міської ради Харківської області, керівник міні-проекту Крекот Т.А.

Проектом передбачається створення у коридорі приміщення початкової школи Комунального закладу «Мереф’янський медичний ліцей» Мереф’янської міської ради Харківської області галереї «Всесвіт і Сонячна система» для вивчення природничої освітньої галузі та інтеграції тем «Навколишній світ», «Обертання Землі навколо осі та рух Землі навколо Сонця», «Всесвіт і Сонячна система».

У рамках проекту батьківський комітет ставить за мету відкрити та розширити навчальний простір, урізноманітнити його організацію для учнів 1-4 класів відповідно до  вимог Нової української школи.

 Для реалізації проекту передбачено здійснити наступні заходи:

1.встановлення натяжної стелі у вигляді зоряного неба;

2. виготовлення спеціального освітлення у формі сузір’я Велика та Мала Ведмедиця, Дракон, Лебідь, Гончі Пси тощо;

3. підготовка стін для розміщення наочних матеріалів;

4. розміщення стендів у вигляді навчальних таблиць та ілюстрацій за темами «Навколишній світ», «Обертання Землі навколо осі та рух Землі навколо Сонця», «Всесвіт і Сонячна система»;

5. організація зони спостережень із моделями Землі та Сонячної системи;

6. створення виставки « З історії космічних досліджень»;

7. облаштування мобільного планетарію, з використанням відеопроектора.

Вітаємо переможців конкурсу.

Фото без опису

Фото без опису

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень