A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Чорнобиль не має минулого

Дата: 25.04.2018 11:51
Кількість переглядів: 644

Чорнобиль не має минулого

32 роки тому – 26 квітня увесь світ сколихнула жахлива техногенна аварія, яка увійшла в історію як Чорнобильська катастрофа. Тому саме цей день став Днем пам’яті Чорнобильської трагедії.

Не дивлячись на швидкоплинність часу, пам’ять про події минулого та подвиги героїв-ліквідаторів залишається в серці кожного українця, адже аварія на Чорнобильській атомній електростанції мала страшні наслідки для всієї нашої країни.

24 квітня у Мереф’янській об’єднаній територіальній громаді відбулися заходи до Дня пам’яті Чорнобильської трагедії.

Вшанування пам’яті про загиблих під час аварії на електростанції розпочалося  у Храмі Різдва Пресвятої Богородиці, де настоятель храму протоієрей отець Василь провів заупокійну панахиду. Отець Василь зазначив, що ми повинні пам’ятати про тих людей, які віддали своє здоров’я та життя заради інших, заради кращого майбутнього своєї країни. 

Крім ліквідаторів та вдів ліквідаторів, до Храму також завітали: Руслан Дейнека, начальник відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради, депутат Харківської районної ради, голова Жіночої ради міста Раїса Угненко та Голова Мереф'янської організації «Союз. Чорнобиль. Україна» Іван Сухоставський.

Опісля панахиди всі вирушили до пам’ятного знаку «Ліквідаторам катастрофи на Чорнобильській АЕС», який розташований на меморіальному комплексі «Батьківщина – Мати». Там до присутніх приєдналася заступник Мереф’янського міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради Світлана Рудницька.

Пам'ять про людей, які пішли з життя через наслідки Чорнобильської катастрофи, вшанували хвилиною мовчання та урочистим покладанням квітів до пам’ятного знаку.

Пізніше заходи продовжили у комунальному закладі «Мереф’янська загальноосвітня школа I-III № 1», де учні підготували для гостей програму, під час якої читали вірші та співали зворушливі пісні про Чорнобильську трагедію. Також під час заходу всім присутнім показали відеоряд про події тієї катастрофи.

Таким чином,  проведені заходи дали змогу ще один раз згадати  минулі події, вшанувати пам’ять про людей, котрі стали жертвами та були ліквідаторами Чорнобильської катастрофи.

Герої-ліквідатори заслуговують на найвищу шану, адже вони здійснили великий подвиг. Отже, щиро бажаємо їм добра, здоров’я та злагоди.  

Фото без описуФото без описуФото без описуФото без опису

 

 

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень