A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Корпус миру США може направити свого волонтера до Мереф’янської громади вже цього літа

Дата: 11.04.2018 15:20
Кількість переглядів: 721

Корпус миру США може направити свого волонтера до Мереф’янської громади вже цього літа

Сьогодні до Мереф’янської міської ради завітав представник Корпусу миру США в Україні, щоб пересвідчитись, що громада готова прийняти волонтера з США.

Протягом літа цього року, якщо рішення урядового агентства США буде позитивним, до Мерефянської громади на найближчий рік прибуде волонтер з Америки з метою поліпшення розвитку ОТГ.

Зустріч відбулась у форматі круглого столу в кабінеті Мереф’янського міського голови Веніаміна Сітова, де були присутні як представники органів місцевого самоврядування, так і громадських організацій.

За словами керівника проекту «Розвиток громад» Корпусу Миру США в Україні Романа Олексенка, волонтери працюють у нашій державі за трьома напрямами: активізація громади, організаційний розвиток для громадських об’єднань та економічний розвиток громад. Для того щоб організувати приїзд, приймаюча сторона повинна виконати ряд зобов’язань: надати іноземцю місце проживання та праці, супроводжувати та координувати його роботу, допомагати інтегруватись у нове коло знайомств.

«Під час перебування у вашій громаді волонтер переважно буде спрямовувати свої зусилля на пошук і виховання нових лідерів і активістів, які б долучались до процесу прийняття рішень та публічної влади в цілому. Також він буде спрямовувати свої дії й на вас, на колег. Тут мова йде про стратегічне планування, про складання бюджету, про розробку і впровадження проектів, розробку партнерських стосунків, як в Україні так і за її межами» - розповідає пан Олексенко.

Остаточне рішення про направлення волонтера до Мереф’янстької міської об’єднаної територіальної громади буде прийнято наприкінці травня. 

________________

Нагадаємо, що Корпус миру - урядове агентство США, покликання якого офіційно формулюється як зміцнення миру та дружби між народами світу.

Корпус Миру США в Україні було засновано у 1992 році, коли український Президент Леонід Кравчук та американський Президент Джордж Буш підписали двосторонню угоду про започаткування Корпусу Миру США в Україні.

Відтоді Корпус Миру співпрацював з багатьма прогресивними організаціями. Американські добровольці живуть і працюють пліч-о-пліч з українцями протягом двох років, обмінюючись досвідом та започатковуючи стосунки, які часто триватимуть усе життя.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень