A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Година правової абетки «Права людини починаються з дитини»

Дата: 26.03.2018 09:50
Кількість переглядів: 636

Година правової абетки «Права людини починаються з дитини»


23 березня у Комунальному закладі «Мереф’янська міська центральна бібліотека» відбулась година правової абетки «Права людини починаються з прав дитини».
До бібліотеки завітали вихованці та вчителі Комунального закладу «Мереф’янська загальноосвітня школа I-III ступенів №6».
Такий захід організували для того, щоб показати важливість юридичного закріплення прав дітей як прояву піклування й надання допомоги з боку держави; щоб кожна дитина, яка живе у суспільстві, знала, що вона має свої права та обов’язки незалежно від кольору шкіри чи очей, місця народження та проживання, статі, віку або закладу, в якому навчається.
Також, варто зазначити, що відповідно до Указу Президента України, 2018 рік оголошено роком реалізації правопросвітницького проекту «Я маю право». Вищезазначений захід пройшов в рамках саме цього проекту.
Протягом правової години обговорили роль права в житті дітей, адже  для того, щоб наша держава могла рухатися вперед, ми повинні знати закони, за якими вона живе.
Крім прослуховування лекційних матеріалів та отримання нової інформації школярі мали змогу взяти участь у цікавих іграх. Також було запропоновано для перегляду відеоряд мультфільмів, в яких було показано права дітей чи їх порушення. Опісля учні грали в популярну серед школярів гру «Крокодил». Діти із запалом намагалися відобразити перед аудиторією ті права, які вони мають.
Також виховну годину відвідала Дар’я Біда, заступник начальника сектору превенції Харківського ВП ГУНП в Харківській області, майор поліції, котра зазначила, що в будь-якій ситуації учні можуть звертатися до місцевого відділу поліції чи неї особисто за допомогою.
Варто зазначити, що такі заходи допомагають не тільки розширювати знання в сфері права, а й також усвідомити необхідність виконання своїх обов’язків перед державою та суспільством.

Фото без описуФото без описуФото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень