A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Конкурс дитячого читання «Найкращий читач України»

Дата: 23.03.2018 09:38
Кількість переглядів: 2912

Конкурс дитячого читання «Найкращий читач України»


Всеукраїнський конкурс «Найкращий читач України-2018» є найбільш престижним щорічним святом читання і книги. Історія його проведення починається з 2003 року.
Конкурс проводиться як творче змагання дітей віком 12-13 років (учні 6-7 класів). Головним ініціатором його проведення є Громадська організація «Форум видавців» та «Національна бібліотека України».
Метою конкурсу є:  виховання патріотизму та поваги до історико-культурної спадщини нашого народу; підвищення суспільного значення і ролі дитячих бібліотек в житті дітей; популяризація найкращих надбань української та світової літератури; виявлення читацьких уподобань і пріоритетів.
Конкурс проводиться з 1 лютого по 15 квітня 2018 року на базі публічних (загальнодоступних), у тому числі спеціалізованих бібліотек для дітей, у три етапи: I-й етап (відбірковий) – триває з 1 лютого по 15 березня в усіх шкільних бібліотеках Мереф’янської об’єднаної територіальної громади; II – й етап – пройшов 22 березня у комунальному закладі Мереф’янська міська центральна бібліотека (дитяче відділення), під керівництвом бібліотекарів дитячого відділення, Лисенко В.М. та Пугач Л.В.
У ньому взяли участь переможці 1-го етапу, учні шкіл та ліцеїв Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади. Кожен з учасників розповів про свою улюблену книгу,яку він прочитав поза шкільною програмою. Під час презентації діти відповідали на питання журі, характеризували основні ідеї творів та головних героїв. Всі учасники  II-го етапу демонстрували розуміння тексту та вміння його аналізувати.
За результатами оцінювання журі визначило переможців, котрі отримали звання «Найкращий читач – 2018» та були народженні Похвальними листами. Саме вони продовжать змагання у III етапі (обласному), який пройде на базі Харківської обласної бібліотеки для дітей. Переможцями стали: 1 місце – Муштай Марія (7 клас, Мереф’янський медичний ліцей), 2 місце – Туболець Катерина – (6 клас, Мереф’янська загальноосвітня школа I- III №3), 3 місце – Вінник Єгор (6 клас, Мереф’янська загальноосвітня школа I- III №3).
Вітаємо талановитих прихильників книги та бажаємо перемоги у конкурсі «Найкращий читач України – 2018» на вищих щаблях його проведення.
Комунальний заклад «Мереф’янська міська центральна  бібліотека» (дитяче відділення) висловлює слова подяки педагогічним колективам, директорам учбових закладів  громади, шкільним бібліотекарям, які підготували таких розумних та ерудованих переможців та виховують у дітей повагу до книги, стимулюють інтерес до читання.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень