A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Шановна Мереф’янська громадо!

Дата: 24.01.2018 15:44
Кількість переглядів: 830

Шановна Мереф’янська громадо!

Ситуація щодо забезпечення пільгових автоперевезень окремих категорій громадян щодня постає гострішою і потребує термінового вирішення. З цього приводу я вже звертався до Вас із конкретними пропозиціями розробленими мною та моєю командою, з метою врегулювати питання щодо фінансування передбачених законодавством пільг. А це важливе питання для тих, хто потребує державного соціального захисту і тих, хто наповнює бюджети: це і пільговики, і перевізники, і звичайні мешканці громади, які щодня поспішають на роботу, до місця навчання та ін. Аналогічне звернення мною було надано голові Харківської обласної державної адміністрації Юлії Світличній на особистому прийомі. Реакція губернатора була невідкладною – одразу відбулась робоча зустріч з представниками профільних департаментів, органу місцевого самоврядування та перевізників. У ході активного обговорення проблемного питання учасниками наради були надані різні пропозиції щодо вирішення даної проблеми. Однак, всі вони потребують для реалізації певного проміжку часу та витрат. Але те, що залишається незмінним і гарантованим, це позиція керівництва області: Юлія Олександрівна наголосила, що право пільгового проїзду затверджено законодавством, тому необхідно зробити все для того, щоб громадяни відчували, піклування держави. Разом із тим губернатор акцентувала увагу на тому, що місцеві ради мають брати на себе відповідальність і переглянути свої заплановані видатки, і внести відповідні зміни в разі необхідності. Місцеві ради мають передбачити відповідні кошти на компенсацію витрат автоперевізникам.
Мною було зауважено, що між Мереф’янською міською радою та пасажирськими автоперевізниками, які обслуговують Мереф’янську ОТГ, підписано Меморандум, яким передбачено безкоштовне перевезення більшості пільгових категорій пасажирів за рахунок перевізників. Також було наголошено на тому, що для вирішення цього питання з минулого року у бюджеті передбачаються видатки, однак їх не вистачає для відшкодування у повному обсязі.
Підсумком наради стала пропозиція Юлії Олександрівни, залишити до моменту повного врегулювання даного питання на рівні держави, перевезення пасажирів пільгових категорій без обмежень, а у місцевому бюджеті, при необхідності, переглянути видатки на відповідні компенсації.
Саме тому, актуальною залишається моя пропозиція до депутатів, щодо внесення необхідних змін до минулорічного рішення про порядок компенсації витрат пасажирським перевізникам, а також до діючої програми соціального захисту населення в частині необхідного обсягу фінансування зазначених витрат.
Хочу відзначити ставлення Юлії Олександрівни до вирішення цієї проблеми та маю надію, що депутати міської ради, так само як і перевізники, підуть на зустріч громадянам пільгових категорій. І з підтримкою поставляться до пропозиції губернатора та схвалять вищезазначені проекти рішень, що дасть можливість зняти соціальну напругу.
З повагою,
Мереф’янський міський голова 
Веніамін Сітов

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень