A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Престольне свято Храму Різдва Пресвятої Богородиці

Дата: 21.09.2017 15:12
Кількість переглядів: 675

Престольне свято Храму Різдва Пресвятої Богородиці 

У православному християнстві існує безліч свят та пам’ятних днів. Особливо шануються дати важливих подій біблійної історії, пам’ять Божої Матері, ангелів чи святих. Крім цього, у кожного православного храму є і своє окреме престольне свято. У православ’ї престольне свято – це торжество присвячене події або особі, на честь якої освячено головний престол храму. Звідси і така назва. 
21 вересня Православна Церква відзначає Різдво Пресвятої Богородиці.
Народження Божої Матері фактично покладає початок історії християнства, оскільки саме від Діви Марії народжується Спаситель світу – Ісус Христос. 
21 вересня згадується подія далекої давнини, коли Святим Іоакіму та Анні Господь подарував дитину – Святу Діву Марію. У цей день підкреслюється, що Божа Мати є великою праведницею, помічницею і заступницею людей, яка народженням Христа зробила перший крок до вічного спасіння усіх людей. 
Для мереф’ян це особливий день – свято храму Різдва Пресвятої Богородиці.
Кожен рік, 21 вересня, до Храму Різдва Пресвятої Богородиці приходить безліч вірян, які поспішають відвідати соборне богослужіння. Так було і цього разу. 
Очолював богослужіння настоятель храму, протоієрей Василій, йому співслужили: протоієрей Іоан з с.Нижня Озеряна та місцеві служителі – ієрей Діонісій і диякон Миколай. 
Після завершення служіння, о. Василій привітав усіх присутніх зі святом та побажав, щоб чистота і світло цього свята наповнили душу людей благодаттю, і тоді у житті неодмінно будуть траплятися справжні чудеса. Крім того, запросив усіх присутніх до святкового обіду. 
Вітаємо всіх зі святом! Нехай ваша віра буде міцною та щирою, а серце наповнене любов’ю і добром!

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень