A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Міжнародний форум щодо роботи з дітьми з особливими потребами

Дата: 04.11.2017 14:37
Кількість переглядів: 968

Міжнародний форум щодо роботи з дітьми з особливими потребами


Команда проекту «Вчимося жити разом» запрошує на захід батьків та опікунів, лікарів, освітян, соціальних працівників, волонтерів - тих, від кого може залежати повноцінне життя особливих дітей.
Цей національний форум за участю міжнародних спеціалістів, присвячений мультидисциплінарному підходу до роботи з дітьми з особливими потребами, відбудеться 16 листопада у Харкові, в приміщенні Єврейського культурного центру «Бейт Дан».
Зареєструватися до участі у форумі можна за наступним посиланням: http://zhyty-razom.org.ua/
Говорячи про дітей з особливими потребами, організатори виходять з широкого розуміння інклюзії і, відповідно до міжнародних норм, мають на увазі дітей з порушеннями психофізичного розвитку, дітей з інвалідністю, дітей-біженців та мігрантів, дітей, вимушених працювати, представників різних національних та релігійних меншин, безпритульних дітей та дітей з сімей з низьким прожитковим мінімумом, дітей-сиріт, дітей з ВІЛ/СНІД та дітей з інших дискримінованих груп.
На форум також запрошують представників громад, адже, на переконання організаторів, саме від ініціатив у громадах залежить чи не більша частина умов, у яких живуть особливі діти та їхні родини.
На форумі буде обладнано дитячу кімнату, де з дітьми працюватимуть досвідчені спеціалісти. «Інклюзія - це коли ти не обираєш між дитиною і якимись подіями, - говорить педіатр. - Батьки, яких ми запрошуємо, не мають перейматися тим, де і як залишити дитину на цей час».
На заході обговорять вирішення однієї з найбільших проблем дитячої (та й дорослої) інклюзії в Україні, яка, на думку організаторів, полягає у відсутності спільної програми дій та координації зусиль різних гілок управління.
Темою обговорення на форумі стане й стимулювання громади до пошуку дієвих рішень, а також сприяння створенню в Україні суспільного інституту наставництва – індивідуальної допомоги дітям, які мають труднощі із соціалізацією, навчанням тощо (у тому числі допомоги з боку дорослих людей з інвалідністю, яким вдалося налагодити власне життя).
Участь у форумі безкоштовна. До проекту запрошують усіх, хто має дієві ідеї, досвід або просто бажання долучитися до роботи.
Усі питання щодо форуму й участі в ньому можна задати за телефонами: (097) 905-82-98 - Іванна Скиба-Якубова та (063) 222-25-83 - Тетяна Ландесман.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень