A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Колодія шануємо, масницю святкуємо

Дата: 20.02.2018 13:50
Кількість переглядів: 1065

Колодія шануємо, масницю святкуємо 

Свято Масляної викликає чимало приємних хвилювань, адже це одне з найрадісніших та найсвітліших свят, коли люди проводжають Зиму і радо зустрічають Весну. Недарма в народі кажуть: "Масляна зиму проводжає, холодне життя кінчає, а за нею Великий піст - аж до літа міст".
17 лютого мешканці Мереф’янської громади: від мала до велика, зібралися на площі Перемоги для святкування одного з найдавніших свят, яке на Русі було першим у році великим святом слов’ян – Масляної. 
Не дивлячись на зимову погоду, мереф’яни зустріли весну радісно та весело, не забуваючи про давні народні звичаї і традиції. За всіх часів масляну святкувало гучно та масово, тому свято було досить масштабним. 
На площі кожен мешканець та гість громади мав змогу знайти собі заняття до вподоби та розваги за інтересами, а їх було чимало: ігри, обряди, святкові конкурси, частування та концертна програма. 
Дівчата зі зразкового хореографічного колективу «Dance World» (кер. М.Слюсар) пропонували написати на папері всі свої негаразди і потім спалити разом з опудалом зими. 
Концертна програма була, як завжди на, високому рівні. Веселі ведучі, в ролі яких виступили: Юлія Пивоварова та Микита Колісников, запалювали глядачів та закликали їх брати участь у цікавих конкурсах та святкових заходах. 
На сцені виступали представники Мереф’янського міського будинку культури, Мереф’янського міського будинку творчості, Мереф’янської дитячої музичної школи та Яковлівського сільського клубу. Усіх присутніх зачарували українські пісні, які на високому рівні виконували: вокальний ансамбль «Водограй»( кер. А. Рождественська), вокальний ансамбль «Світанок» (кер. Л. Щербина), хор «Melody» та солісти дитячої музичної школи (кер. Д. Рибалко). Також чудовими танцювальними номерами публіку вразив зразковий хореографічний колектив «Dance World». 
В перервах між піснями та танцями, ведучі свята запрошували всіх бажаючих взяти участь у конкурсах, це були: бійки мішками з сіном, передавання колодки, біг на четвереньках в чоботах та метання колодки в обруч. Не обійшлося й без запального флешмобу «Танцюють всі» і «смачної естафети».
Дітлахи з великим бажанням долучалися до участі у конкурсах, а переможці отримували чудові призи у вигляді чашок з логотипом Мереф’янської ОТГ. 
Також з нагоди свята до Мереф’янської громади завітав ансамбль «Чорний жемчуг», виступи якого подарували всім без винятку незабутні емоції. Своїми енергійними піснями та танцями учасники ансамблю запалили яскравий вогонь у серці кожного. 
Під час концерту зі словами привітань до всіх присутніх звернулися: Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов та начальник відділу освіти, культури та спорту Мереф’янської міської ради Руслан Дейнека, які побажали миру, добра, здоров’я та злагоди кожному.
Опісля завершення концертної програми, за традицією, в ім’я успіху та щастя, провели обряд спалювання опудала. При цьому всі учасники свята, дружно взявшись за руки, водили хоровод навколо вогнища. 
Загалом святкове дійство видалось веселим та по-особливому незабутнім для кожного. Дякуємо Виконавчому комітету Мереф’янської міської ради, усім тим, хто долучився до організації такого чудового свята, а також мешканцям громади за згуртованість під час святкування Масляної.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень