A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

«Пам'ятаємо про загиблих, піклуємося про живих»

Дата: 16.02.2018 12:27
Кількість переглядів: 875

«Пам'ятаємо про загиблих, піклуємося про живих»

З кожним роком історія все далі віддаляє нас від вогняних років Афганської війни, але час не може стерти з пам’яті героїчні подвиги та приклади справжньої мужності.
15 лютого Україна відзначає День вшанування учасників бойових дій на території інших держав, який приурочений до річниці виведення радянських військ з Афганістану. У цьому році відзначили 29-ту річниця від тієї знаменної події. Для українського народу Афганська війна мала тяжкі наслідки, адже додому не повернулося більше трьох тисяч воїнів, близько двох тисяч солдат стали інвалідами. Для кожного, кому довелося служити в Афганістані, та війна стала тяжкими спогадами, які укорінені глибоко у душі. 
15 лютого у Мереф’янській громаді відбулись заходи до  Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав. 
Вранці, настоятель Храму Різдва Пресвятої Богородиці Василь Попадинець провів панахиду за загиблими учасниками бойових дій, на якій були присутні: Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов; начальник відділу освіти, культури та спорту Виконавчого комітету Мереф’янської міської ради Руслан Дейнека; депутат Харківської районної ради, голова жіночої ради міста Раїса Угненко; голова Мереф’янської міської організації ветеранів України Павло Копаницький; члени Мереф’янської міської організації ветеранів Афганістану (воїнів-інтернаціоналістів) та небайдужі жителі громади. 
Настоятель Храму зазначив, що ми завжди повинні пам’ятати про героїв, які були вірні військовому обов’язку. В свою чергу, Веніамін Сітов побажав усім присутнім мужності, здоров’я та мирного неба над головою.
Опісля всі вирушили до пам’ятного знаку воїнам-інтернаціоналістам, який було встановлено 8 травня 2015 року, завдяки спільним зусиллям народного депутата України Євгенія Мураєва, Мереф’янської міської ради та Мереф’янської міської спілки ветеранів Афганістану. Такий пам’ятний знак вказує на те, що пам’ять про мужність, відвагу та патріотизм воїнів, які були учасниками бойових дій на території інших держав не згасає.  Пам’ять про загиблих вшанували хвилиною мовчання, а потім відбулося урочисте покладання квітів.
З нагоди Дня вшанування учасників бойових дій на території інших держав, Мереф’янський медичний ліцей підготував виховний захід «Біду долають небайдужі» за участі учнів ліцею та учасників бойових дій на території інших держав. Під час заходу згадали про воїнів, які загинули під час бойових дій в Афганістані. Також вихованці ліцею розповідали вірші та виконували музичні композиції. 
По завершенню  кожен присутній отримав різнокольорову долоньку, на якій потрібно було написати свої уявлення про небайдужу людину, адже в руках чуйних та небайдужих людей майбутнє нашої держави. 

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень