A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Здай кров – врятуй життя

Дата: 15.12.2017 12:03
Кількість переглядів: 651

Здай кров – врятуй життя

8 грудня, за ініціативи Болгова Олексія Миколайовича, головного лікаря комунального закладу охорони здоров’я «Центр первинної медико-санітарної допомоги»  м. Мерефа Харківського району, в Амбулаторії загальної практики сімейної медицини (далі Амбулаторія ЗП СМ),  відбувся День донора.
На базі амбулаторії такий захід проводять два рази на рік. Амбулаторія успішно співпрацює  з Харківським обласним центром служби крові, тому у цей день до Мереф’янської громади завітала виїзна бригада на чолі  з лікарем Аржанніковим Іваном Сергійовичем. Близько 25 мешканців Мереф’янської громади та прилеглих населених пунктів виявили бажання стати донором.
Персонал Амбулаторії м. Мерефа та представники виїзної бригади приділили увагу кожному мереф'янину, обстежили стан його здоров'я і лише після заключення лікарів дозволили здавати кров. День донора пройшов у привітній та дружній атмосфері.
Якщо ви маєте бажання стати донором, але не змогли долучитися до Дня донора у м. Мерефа 8 грудня, звертайтеся до завідувача Амбулаторії ЗП СМ м. Мерефа – Яковенко Сергія Миколайовича, або за телефоном (057) 748-45-63. Вас внесуть до спеціального реєстру донорів та обов’язково повідомлять про наступні виїзні Дні донора.  
Варто пам’ятати, що прийом донорів проводиться на підставі документа, що посвідчує особу (паспорту). Перед забором крові варто дотримуватись наступних рекомендацій:

- не слід здавати кров після роботи в нічну зміну.

- за три доби до кровоздачі з раціону слід виключити жирну їжу і не вживати спиртні напої.

- Ввечері на передодні донації - легка вечеря, а вранці, в день донації варто обмежитись солодким чаєм з хлібом та нежирними сортами сиру або печивом.

- Безпосередньо після здачі крові не можна займатися важкою фізичною працею, вживати спиртні напої, управляти транспортними засобами, працювати на висоті.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень