A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Школа молодіжного лідера DOBRE-LID

Дата: 05.03.2018 10:53
Кількість переглядів: 616

Школа молодіжного лідера DOBRE-LID

З 26 лютого по 2 березня відбулася п’ятиденна молодіжна школа «DOBRE-LID: лідерство, ідеї, демократія» у м.Києві для молодіжних лідерів із громад-партнерів програми Агентства США з міжнародного розвитку «Децентралізація приносить кращі результати та ефективність» (DOBRE). Із 50 громад-партнерів, до кількості яких ввійшла і Мереф’янська міська громада, на конкурсній основі організаторами школи було відібрано 60 молодих активістів. Представниками Мереф’янської ОТГ було обрано співробітників Мереф’янської міської ради Альбіта Сергія та Пилипенко Вероніку.  

Відкриття школи розпочалось із вітальних слів заступника Міністра молоді і спорту України Олександра Яреми, керівника Офісу демократії і врядування USAID Томаса Вайта та керівника програми USAID DOBRE Беррі Ріда. «Жодна реформа та трансформація в Україні не відбудеться без молодих лідерів. Для нас надзвичайно важлива комунікація з молодими людьми незалежно від того, де вони проживають» – зазначив Олександр Ярема.

Протягом наступних двох днів робота в школі полягала у симуляційній грі двох паралельних сесій рад, які працювали над розробленням рішень проблем уявної громади – DOBREукраїнської ОТГ. Кожен учасник в школі спробував на собі роль певного депутата (ролі були відправлені заздалегідь кожному учаснику школи. Згідно отриманих ролей необхідно було приймати/не приймати рішення на користь того депутата, роль якого відігравав той чи інший учасник DOBRE-LID).  

Пізніше, симуляційні ігри перейшли у роботу в групах на теми «Дизайн-мислення» та «Основи презентаційних навичок», адже кожен учасник, по завершенню школи, повинен був презентувати ідею власного проекту перед аудиторією лише за одну хвилину. Опісля презентацій проектів, спонсори відібрали 6 найкращих ідей та профінансують їх задля подальшої реалізації у громадах-партнерів.

Окрім постійного навчання та тренінгів під час навчання у школі DOBRE-LID проходили різноманітні соціальні програми та ігри такі, як антикорупційна мафія та гра «Що? Де? Коли?».

З упевненістю можна сказати, що всі учасники школи отримали нові цінні знання та можливість розкрити свій лідерський потенціал задля змін в своїх ОТГ на краще.

Фото без опису

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень