A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

Шановні мешканці Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади! Щиро вітаємо вас з Міжнародним днем рідної мови!

Дата: 21.02.2018 10:33
Кількість переглядів: 564

Шановні мешканці Мереф’янської міської об’єднаної територіальної громади! Щиро вітаємо вас з Міжнародним днем рідної мови!

Міжнародний день рідної мови відзначають з 21-го лютого 2000 року. Цей день визначили на XXX сесії Генеральної конференції ЮНЕСКО у жовтні-листопаді 1999 року. Це міжнародне свято було засноване з метою сприяння культурному та мовному різноманіттю.
Мова – це історія народу, його світогляд, інтелектуальний та духовний результат розвитку кожного етносу, тому її шанування дає змогу зберегти як тисячолітню історію, так і культуру загалом. Без рідної мови та культури немає народу.
Згідно Статті 10 Конституції України «Державною мовою в Україні є українська мова. Держава забезпечує всебічний розвиток і функціонування української мови в усіх сферах суспільного життя на всій території України».
Мова українського народу має багатовікову історію. Українською мовою розмовляли наші діди та прадіди, а матері та бабусі співали колискові! Наш народ сміявся і плакав рідною мовою. Тож шануйте та любіть рідну мову, яка є ознакою культурного єднання, непорушності українських кордонів і національної самобутності!

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень