A A A K K K
для людей із порушенням зору
Мереф’янська громада
Харківська область, Харківський район

40 років на благо громади!

Дата: 14.11.2017 08:59
Кількість переглядів: 1054

40 років на благо громади!


10 листопада Мереф’янська міська об’єднана територіальна громада святкувала довгоочікуваний ювілей – 40-річчя Мереф’янського міського будинку культури!
Головний зал Будинку культури зібрав масу людей – тих, хто ще стояв у витоків його заснування, був безпосередньо пов'язаний з його розвитком, учасників колективів і тих, хто просто любить милуватися його творчістю із глядацького залу. 
6 листопада 1977 року вперше відкрив свої двері Будинок культури, будівництво якого тривало цілих 10 років. Ініціатором його побудови був колишній директор Інституту овочівництва і баштанництва, Почесний громадянин міста Мерефа, кавалер ордена «Дружба народів», кандидат сільськогосподарських наук – Герольд Леонідович Бондаренко. Саме йому ми вдячні за те, що вже цілих 40 років цей Палац знаходить в собі місце для кожного.
Поринути у святкову атмосферу всім глядачам допомогли талановиті ведучі, учасники молодіжного театру «Экспромт»: Руслан Дейнека, Андрій Свистун, Олена Бабаєва та Людмила Рудь. Вони представили Мереф’янський міський будинок культури як невелике творче містечко та протягом всього вечора проводили глядачів по його вуличкам, провулкам та зазирали в гості до його мешканців.
Розповідь про історію становлення Палацу було розпочато з тих, хто стояв на самому початку його заснування – працівників, організаторів, керівництва. На жаль, більшості з них вже не має в живих, але вони назавжди залишаться в нашій пам’яті. 
Особливі слова подяки виносили всім директорам Будинку культури, які залишили вагомий слід в його історії – Раїсі Олександрівні Угненко, Світлані Віталіївні Погорєловій та Наталі Андріївні Буряковській і тому директору, який зараз докладає максимум зусиль для його розвитку – Ірині Володимирівні Сердюк. Саме завдяки їм Будинок культури сьогодні – це безліч людей: дітей, батьків, бабусь і дідусів – всіх тих, хто кожного дня проводить тут свій час на користь собі та громаді. 
Опісля історичної довідки розпочалась екскурсія по різним вулицям Палацу. Розпочали із Пісенної (вокальний ансамбль «Водограй», дитячий вокальний ансамбль «Ассорти» – кер. Анастасія Рождєственська), Бібліотечної (кер. Людмила Лейба), Спортивної (спортивний клуб «Ахиллес» – кер. Олександр Плєтєнко) та Іноземної (клубне формування «English for Kids» – кер. Ілона Сердюк), продовжили Театральною (дитячий зразковий театр «Джерельце» та молодіжний театр «Экспромт» – кер. Валентина Іванова) та вулицею Майстрів (студія образотворчого мистецтва «Палитра» – кер. Юлія Тернова, студія декоративно-прикладного мистецтва «Мукасолька» і «Мягкая игрушка» – кер. Дар’я Завалій) і завершили Танцювальною вулицею (народний театр танцю «Smile» та зразковий хореографічний колектив «Baby boom» – кер. Ірина Сердюк). 
На святі були раді вітати і бачити рідні обличчя земляків, друзів по творчості і, звичайно ж, почесних гостей. Зі словами вітання до всіх присутніх звернулись: Мереф’янський міський голова Веніамін Сітов, депутат Харківської обласної ради Валерія Мураєва та депутат Харківської районної ради, голова Харківської організації ветеранів України Анатолій Червоний. Та окрім слів привітання і поздоровлення Будинок культури отримав і пам’ятні подарунки від гостей – ноутбук та багатофункціональний пристрій.
Чудовим завершенням святкової програми було представлення всіх керівників колективів та працівників Мереф’янського міського будинку культури та величезний торт, який подарували всім учасникам концерту.
Сподіваємось, що це не останній ювілей, який ми так гучно та яскраво відзначили всією громадою, а творчі колективи й надалі будуть дивувати своїми талантами, продовжуючи культурну спадщину.

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування

Дякуємо!

Ваш голос було зараховано

Форма подання електронного звернення


Авторизація в системі електронних звернень